+ Média

15 év után adott interjút a magyar művészeti és politikai elit egyik legbefolyásosabb embere

Rosta Mária

Amikor (…) 1983-ban, a Fonográf klub kapcsán megismerkedtem Szabolccsal, Leventével és Bródyval, a munkásságukat sem ismertem. Nekem ők nem voltak kamaszkori idoljaim – mondta Rosta Mária.

Utoljára 15 éve adott interjút Rosta Mária, a magyar művészeti és politikai elit egyik legbefolyásosabb háttérembere. Most a Mandinernek többek között arról is beszámolt, hogyan került kapcsolatba a Szörényi-fivérekkel és Bródyval, mivel fenyegette meg Tasnádi Péter anno, hogyan építette fel a Fonográf klubot és miért tartja Gyárfás Tamást erőszakos és rideg üzletembernek.

Részletek az interjúból:

(…) Nem okoz örömet kétévente összehozni egy új Istvánt. (István a királyt) Nagyon nehéz. A hetven év viszont fontos évforduló: a két fiú (Szörényi és Bródy) most már tényleg érzi, hogy megöregedtek, viszont van még egy lehetőség, hogy visszakerüljenek a darabba. Szóval nem bőrlehúzásról beszélnék (…)

– válaszolta a Mandinernek Rosta Mária, annak kapcsán, mi indokol egy újabb István a király bemutatót.

Amikor (…) 1983-ban, a Fonográf klub kapcsán megismerkedtem Szabolccsal, Leventével és Bródyval, a munkásságukat sem ismertem. Nekem ők nem voltak kamaszkori idoljaim: engem mindig a klasszikus zene érdekelt. Háromévesen Beethoven Török indulójára indultam óvodába – ilyen volt a családom.

– jelentette ki arra válaszolva, hogy miért nem látta az István a király ősbemutatóját.

Arra a kérdésre, hogy miért fogott bele a klubépítésbe azt felelte, hogy:

Az vonzott, hogy nem kell reggel blokkolni. Hogy a magam ura lehetek. Ráadásul édes, kedves fiúk voltak Szörényiék és Bródy is, jól szót értettem velük. Mögöttem meg ott volt ez az igazi cápa, Gyárfás Tamás. Mindig jó szívvel gondolok rá, pedig tényleg erőszakos, ambiciózus, könyörtelen és rideg, ha annak kell lenni – tehát igazán jó üzletember, fantasztikus képességekkel.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top