+ Gasztro

Friss soproni borok érkeznek szerdán a Nemzeti Galériába

friss

A Friss Borszerda esten a Winelife Pincészetet és a soproni borvidéket Lukács Szabolcs országos sommelier bajnok mutatja be.

Friss mottóval rendezi meg Borszerda elnevezésű sorozatának legújabb kiadását a Magyar Nemzeti Galéria (MNG), ahol szerda este friss kiállítások, tárlatvezetések, zenei és egyéb programok, valamint a soproni Winelife Pincészetet borai várják a látogatókat.

A tematikus vezetések elsősorban az állandó kiállítások mesterműveire összpontosítanak, de az MNG bemutatja legfrissebb, július eleje óta látogatható kiállítását is: a Remekművek a Szépművészeti Múzeumból című tárlat a felújítási munkák miatt három évre bezárt Szépművészeti Múzeum fő műveiből nyújt gazdag válogatást – közölte a Nemzeti Galéria.

A kiállításban ötvenhét remekmű kalauzolja végig az érdeklődőket az ókortól a gótika, a reneszánsz és a barokk művészeti emlékein keresztül egészen a 19-20. század fordulójáig.

A Modern idők – Magyar művészet a millennium és a második világháború között címmel újrarendezett 20. századi állandó gyűjtemény az időszak legfontosabb alkotóit és törekvéseit mutatja be. Az 1896 és 1945 közötti művészetre koncentráló kiállítási egységben csaknem 150 festmény, 30 szobor és 200 érem tekinthető meg.

A Friss Borszerda esten a Winelife Pincészetet és a soproni borvidéket Lukács Szabolcs országos sommelier bajnok mutatja be.

Az este zenei fellépője a magyar dzsessz egyik leginnovatívabb muzsikusaként számon tartott Barabás Lőrinc, aki Eklektric nevű együttesének 2005-ös megalapítása óta többek között olyan zenészek mellett játszott, mint Bonobo, Erik Truffaz, Nicola Conte és Valerie June. A Borszerda esten szólóban áll színpadra: egyszemélyes előadásában laptopon, szintetizátoron, trombitán és effekteken szólal meg a zene, melyben a gépi, szintetikus hangzások, a trombitaszólamok tekervényei és a hangszeres improvizáció vegyül egybe – közölte az MNG.

Július 22-én Extravagáns Borszerda címmel az egri Almagyar-Érseki Szőlőbirtokot, majd egy héttel később, a Modern Borszerda esten az Arad-hegyaljai Balla Géza Pincészetet látja vendégül a Magyar Nemzeti Galéria.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top