+ Irodalom

Magyar nyelvű gyerekkönyvek érkeztek a grazi Városi Könyvtárba

grazi

Molnár András Graz magyar származású képviselője elmondta, hogy a Forum Hungaricummal és a várossal közösen, egy komplett többnyelvű gyerekkönyv-sorozatot Dowas Katharinától megvásárolni.

Frissült Grazban a gyerekkönyv állomány. Az elmúlt évtizedben többször is próbálkoztak azzal, hogy Grazban az egyre növekvő magyar közösség közösségi és kulturális igényei is teret kapjanak.

A grazi Magyar Gyerekkönyv és Ifjúsági Könyvgyűjtemény még korai próbálkozásnak bizonyult, azonban a Lesezentrum Steiermark magyar nyelvű könyvboxa nagy sikernek örvend.

Most pedig Molnár András, a város magyar származású képviselője bővítette a lehetőségek számát.

Városi képviselőként fontos számomra és rendkívüli cél, hogy a gyerekek elsajátítsák a magyar nyelvet. Nagyon örülök, hogy sikerült a Forum Hungaricummal és a várossal közösen, egy komplett többnyelvű (magyar, német, burgenlandi horvát) gyerekkönyv sorozatot Dowas Katharinától megvásárolni.

A könyvek már kölcsönözhetőek a Városi Könyvtárból. De a Központi Könyvtárban (Zanklhof, Kernstockgasse 2.) is találhatók magyar nyelvű könyvek. Illetve a könyvtárakban vagy online kölcsönözhetőek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top