+ Film

Orbán Viktor kivégzése méltatlan a Filmalaphoz – Gulyás Gergely szerint

Gulyás Gergely országgyűlési képviselő a Facebookon nyilvánította ki véleményét Nemes Gyula Karlovy Varyban bemutatott filmje, a Zero kapcsán.

Gulyás Gergely, az országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke Facebookon nyilvánította ki véleményét Nemes Gyula Karlovy Varyban bemutatott alkotása, a Zero kapcsán. A filmben a főszereplő  politikusok görögdinnyékre rögzített arcképeire lövöldözik.  Ahogy arról az Origo beszámolt: A rendező, Nemes Gyula a film első vetítése előtt mondta el a közönségnek: az alkotást 180 millió forinttal támogató Filmalap megtiltotta, hogy Orbán Viktor arcképére lőjenek az alkotásban. Mint említette, ha mégis megjelent volna a filmben a miniszterelnök arcképre, a rendezőnek vissza kellett volna fizetnie a 180 millió forintos támogatást a Filmalapnak, így kisatírozta a képet.

A „Magyar Nemzeti Filmalap”-nál vagy a tevékenységet kellene az első két szóhoz, vagy – az őszinteség jegyében – az elnevezést a gyakorlathoz igazítani. Az előbbi jobb lenne.

– olvasható Gulyás Gergely Facebook bejegyzésében. Íme az egész bejegyzés:

Gulyás Gergely

A kisatírozott kép a film bemutatójában 1:55-nél látható:

https://www.youtube.com/watch?v=R_MAUB2yoPc

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Nonemart szerint:

    Gulyás úr egy született színikritikus. Miért nem ír többet a hobbijáról ? Vagy örülni kellene annak már önmagában is, hogy egy társadalomkritikus film kap 180 milliót a sajátunkból ? De hát egy szinikritikus nem ezzel foglalkozik. Vagy a pénz, vagy a művészet. Aki mindkettővel haragban van, az a politikus. Elfajzott jogász – esetleg.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top