+ Képzőművészet

Magyar és olasz művészek alkotásaiból nyílik kiállítás Genovában

Le latitudini dell'arte

Hetven magyar és olasz művész alkotásaiból nyílik kiállítás vasárnap a genovai Dózse-palotában a második alkalommal megrendezett Le latitudini dell’arte elnevezésű kortárs művészeti biennále keretében.

Hetven magyar és olasz művész alkotásaiból nyílik kiállítás vasárnap a genovai Dózse-palotában a második alkalommal megrendezett Le latitudini dell’arte elnevezésű kortárs művészeti biennále keretében. A kétévente megrendezett tárlat célja, hogy erősítse az Olaszország és a többi nemzet közötti művészeti és kulturális párbeszédet. A 2013-as első kiállítás főszereplője Finnország volt, és idén ismét egy erős művészeti hagyományokkal rendelkező európai államra, Magyarországra esett a választás – olvasható a szervező ART Commission honlapján.

A 35 magyar és 35 olasz művész alkotásait felvonultató idei tárlat vasárnap nyitja meg a kapuit. Az augusztus 17-ig látogatható kiállítás kurátora magyar részről Simonffy Márta, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének elnöke, olasz részről Virginia Monteverde, az Art Commission elnöke, valamint Viana Conti. Az idei tárlat az Art Commission, a genovai Dózse-palota kulturális alapítványa és a genovai Magyar Konzulátus együttműködésével született meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top