x

Vakok is láthatják Harisnyás Pippit

phoca_thumb_l_2_Petrok_Gyorgy

Az országban elsőként biztosít mobilapplikáción keresztül elérhető narrációt valamennyi előadásához vakok és gyengénlátók számára a Pesti Magyar Színház. A színház első körben a nagyszínpadi produkcióit, később a stúdió-előadásait is akadálymentesíti. A jövőben tehát az egész repertoár megnyílik a látássérült nézők előtt, többek között az idén nagy sikerrel bemutatott Harisnyás Pippi is.

A kezdeményezés nem példa nélküli itthon, a 90 decibel Project 2012 óta foglalkozik színházi előadások akadálymentesítésével. Tizenegy színházzal – többek között a Nemzeti Színházzal, az Örkény Színházzal és a Vígszínházzal – működnek együtt; látássérültek számára narrációt, hallássérültek számára pedig jelnyelvi tolmácsolást biztosítanak több előadáshoz.

A 90 decibeles előadásokon a látássérült nézők a kezdés előtt bejárhatják a díszletet, azután meghallgatnak egy bevezető narrációt , az előadás alatt pedig mindvégig segíti őket a narrátor. Elmondja, ki lép a térbe, ki megy ki, milyen ruhát visel – egyszóval mindent, ami a színészek megszólalásaiból egyébként nem derülne ki, az élményhez viszont hozzátartozik.Nincs hozzászólás

Írd le a véleményed!