+ Film

Kedvezményes jegyekkel nézhetsz meg 13 filmet

vertigo filmhét

A programban mindenki találhat számára kedves zsánert: skandináv krimi, nyári romantikus vígjáték, múltba kalauzoló romantikus dráma, dokumentumfilm és fesztivál-kedvenc is található a műsorban.

A tavalyi nagy sikert követően július 30. és augusztus 5. között a Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében idén is lesz Vertigo Filmhét a fővárosi Puskin moziban (1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.). Egy teljes héten át naponta két artfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 13 film szerepel, melyek közül egy az országos premier előtt látható majd.

A programban mindenki találhat számára kedves zsánert: skandináv krimi, nyári romantikus vígjáték, múltba kalauzoló romantikus dráma, dokumentumfilm és fesztivál-kedvenc is található a műsorban. Nyitófilmként július 30-án este 7-kor a skandináv 1001 gramm tekinthető meg egy alkalommal az országos premier előtt, amely tavaly Norvégia Oscar-nevezett filmje volt a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

vertigo filmhét

Jelenet a Samba című filmből

A Vertigo Filmhét vetítései minden nap 19 órakor és 21 órakor kezdődnek. A 30-i nyitónapon vetített 1001 gramm után pénteken is a skandináv filmek szerelmeseinek kedveskedünk: Jussi Adler-Olssen nemzetközi bestselle,re-sorozatának, a Q-ügyosztály történeteinek első és második részét, a Nyomtalanul és a Fácángyilkosok láthatók ekkor egymás után. Szombaton előbb a tavasz egyik legnagyobb francia filmsikere, a Samba, majd az idei cannes-i fesztivál egyik legnagyobb visszhangot kiváltó filmje, az Amy – Az Amy Winehouse-sztori lesz látható. Vasárnap előbb egy könnyed francia romantikus vígjáték kerül műsorra (Barátok, szerelmek, barbecue), majd az elmúlt évek egyik legnagyobb szakmai sikert elért spanyol thrillere, az A törvény nevében sorozathoz hasonlított Mocsárvidék. Hétfőn 19 órakor a tavalyi cannes-i fesztiválon két díjjal is elismert, és utóbb Oscar-díjra is jelölt Timbuktu, majd egy újabb skandináv gyöngyszem, Az eltűnés sorrendjében című fekete komédia lesz látható. A keddi programban az ötszörös Oscar-jelölt John Boorman utolsó filmje, a romantikus dráma A királynőért és a hazáért, valamint a kilencvenes évek elektronikus zenéjéről szóló Eden szerepel. A II. Vertigo Filmhét utolsó napján, szerdán a sztárokkal tűzdelt városfilm, a Rio, szeretlek!, majd a kultrendező Ferzan Özpetek Öveket becsatolni! című romantikus mozija lesz látható.

vertigo filmhét

Jelenet Az eltűnés sorrendjében című filmből

A filmhét célja, hogy a nyári hőségben kedvet csináljon az artmoziba járáshoz és igényes filmek nézéséhez, valamint ösztönözze a közösségi filmfogyasztást. Tavaly több mint ezren vettek részt a Vertigo Filmhét vetítésein, így elmondható, nyáron is becsábíthatók a nézők az mozikba, és artfilmek nézésére. A filmhétre a belépőjegyek egységesen 800 forintos, kedvezményes áron lesznek kaphatók. A jegyelővétel már megkezdődött a Puskin mozi pénztárában, valamint online jegyvásárlásra a http://www.puskinmozi.hu oldalon keresztül van lehetőség.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top