+ Irodalom

Radnóti szeretőjének interjúja 26 év után került adásba

radnóti mikós

Két karodban című versét nem feleségéhez, hanem szeretőjéhez írta Radnóti – derül ki abból az interjúból, amelyben Beck Judit, a költő egykori szerelme kettejük kapcsolatáról vall.

Két karodban című versét nem feleségéhez, hanem szeretőjéhez írta Radnóti – derül ki abból az interjúból, amelyben Beck Judit, a költő egykori szerelme kettejük kapcsolatáról vall. Az interjú azért csak most, a felvétel után 26 évvel került adásba, mert a nő azt kérte, amíg Gyarmati Fanni él, ne hozzák nyilvánosságra a beszélgetést.

Ez az interjú 26 évig nem hangozhatott el, de hónapokig tartó huzavona után most elhangzott a múlt héten a Kossuth Rádióban, mert akkor, amikor készült, 1989-ben, rádiós voltam, így övék a szerzői jog. Beck Judit festőnő beszél Radnóti Miklóssal való viharos szerelméről, ő nem engedte adásba addig, amíg Fanni élt

– írja Facebook-oldalán a beszélgetést készítő Mélykuti Ilona.

Radnóti egyébként nem titkolta a viszonyt, nyíltan vallott róla feleségének, Gyarmati Fanninak, aki a nyilvánvaló féltékenység mellett úgy vélte, ez az élmény is kellett ahhoz, hogy férje minél jobb verseket írjon. Naplójában azt írta: ha ez Miklósnak örömet okoz, örüljön.

A beszélgetés az MTVA Médiaklikk nevű felületén már nem elérhető, de itt meghallgathatod a beszélgetés első részét, itt pedig a 2. részt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top