+ Ajánló

A 10 éves KULTKIKÖTŐ egész nyáron ünnepel!

kultkikötő

Az idén 10 éves KULTKIKÖTŐ most már 3 település (Balatonföldvár, Balatonboglár és Balatonfenyves) 4 helyszínén 2 hónapon keresztül több mint 180 programmal várja nézőit. Az első három hétben többek között olyan nevek lépnek színpadra, mint a Quimby, Molnár Piroska, Kern András, Jordán Tamás, Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Liptai Claudia, Pásztor Erzsi, Nagy Sándor, Szente Vajk, Németh Kristóf, Badár Sándor vagy Écsi Gyöngyi!

Az idén 10 éves KULTKIKÖTŐ most már 3 település (Balatonföldvár, Balatonboglár és Balatonfenyves) 4 helyszínén 2 hónapon keresztül több mint 180 programmal várja nézőit. Az első három hétben többek között olyan nevek lépnek színpadra, mint a Quimby, Molnár Piroska, Kern András, Jordán Tamás, Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Liptai Claudia, Pásztor Erzsi, Nagy Sándor, Szente Vajk, Németh Kristóf, Badár Sándor vagy Écsi Gyöngyi!

kultkikötő

Július 4. szombat 20.30 KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvár

Romance.com

„Tündérmese 2015-ből”

Rózsavölgyi Szalon

Főszereplők: Molnár Piroska, Jordán Tamás, Sipos Vera, Domokos Zsolt, Formán Bálint 

Az amerikai írónő Romance.com című vígjátéka az internetes ismerkedés világába vezeti be a nézőt, ahol mindenki annak adhatja ki magát, akinek csak akarja. Így történhet meg, hogy egy nagymama magát az unokájának kiadva keres párt a fiatal lánynak és eközben megismerkedik valakivel, aki szintén nem annak mutatja magát, aki. Az amúgy is vígjátékba kívánkozó alaphelyzet akkor válik igazi, vérbő komédiává, amikor a magát 25 évesnek kiadó Nora, és a 28 évesként chatelő Ben randit ad egymásnak. Sok-sok félreértés után persze kiderül, hogy ki kicsoda és mindenki megtalálja a hozzá illő párt.

kultkikötő

Július 9. csütörtök 20.30 KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvár

Karády Katalin-est – Idegenben keserűbb a sírás

zenés duett dráma

Magyarországi Szerb Színház

Szereplők: Varga Klára, Rusz Márk Milán

„Soha nem akartam elmenni innen. Ez a hazám. Szívet cseréljen, ki hazát cserél. Itt megismernek az utcán. El lehet onnan menni, ahol ennyire szeretik az embert? És most itt vagyok a határ közelében Szombathely mellett valami bódéban és várom az embercsempészt, aki átvisz minket a határon.”

kultkikötő

Július 10. péntek 20.30 KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvár

Vidám kísértet

bohózat

Játékszín

Főszereplők: Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Liptai Claudia, Pásztor Erzsi

Charles és Ruth házassága nem épp a tomboló szenvedélyről híres, mindenesetre kényelemben és megértésben telik. Charles író, és a következő regényéhez esettanulmányt végez: meghív egy médiumot, rendezzen szeánszot a házukban. A játék komikus fordulatot vesz, amikor rájönnek, visszaidézték a hét éve elhunyt előző feleséget, Elvirát, akinek esze ágában sincs újra eltűnni férje életéből.

 

Július 11. szombat 20.30 KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvár

QUIMBY-koncert

Magyarország első számú zenekara, a Quimby visszatérő vendég a KULTKIKÖTŐ színpadán. Semmivel össze nem hasonlítható hangzásvilág és hangulat, a fiúkból áradó energia és a dalszövegekben rejlő költészet – a Quimby koncertje idén is kihagyhatatlan élmény az ősfás park közepén. A zenekar kedvelt helyszíne a KULTKIKÖTŐ – a mega-giga fesztiválok után egy igazán közönségközeli élmény.

 

kultkikötő

Badár Sándor (foto: Georgij Merjas)

Július 16. csütörtök 20.30 KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvár

Badár Sándor stand up-estje

A Dumaszínházból, a Fábry Showból és mozifilmekből ismert Badár Sándor utánozhatatlan karakter. Nem hivatalos rekordként egyszer hét és fél órán át beszélt a közönséghez. 12 évig a vasútnál dolgozott, először bakterként, majd forgalomirányítóként. A stand up comedy művelése mellett jelenleg gyereklovagoltatással foglalkozik. Földvárra önálló estjével érkezik – garantált másfél óra nevetés!

 

kultkikötőJúlius 17. péntek 20.30 KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvár

A kellékes – Kern András önálló estje

A kellékes című tragikomédiát Kern András legendás és sokszínű humora teszi emlékezetessé. Bieder József kellékes előadás után teszi a dolgát: pakol az üres színpadon, s felnézve váratlanul közönséggel találja magát szembe. A hajdani segédszínész, ez az örökös háttérember először roppant zavarba jön, de aztán egyre jobban feltalálja magát, mesélni kezd az életéről, a színházról. Mi, nézők pedig vele tartunk élete néhol keserű, néhol mulatságos, de mindig nagyon emberi történetében.

 

kultkikötőJúlius 18. szombat 20.30 KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvár

Primadonnák – bohózat Szente Vajk és Nagy Sándor főszereplésével

Két állástalan Shakespeare-színész hatalmas vagyon örököseivé válhatnak. Mindössze el kell hitetniük egy gazdag öreg hölggyel, hogy ők a rég nem látott rokonai. Hogy a rokonok nők? Nem probléma, egy jó színész mindent el tud játszani! De mi van, ha a többi örökség-várományos gyanút fog, vagy ha a nőnek öltözött férfiak igazi nőkbe szeretnek bele? Fergeteges bohózat igazi komédiásokkal! „Ahogy két órán keresztül elnézi az ember a Nagy-Szente párosítást, csak egy dolog juthat eszébe: a szerep minden bizonnyal jutalomjáték a két színésznek.” (Részlet a Kultúrpart kritikájából)

 

Július 18. szombat 20.30 KULTKIKÖTŐ – Balatonfenyves

Esti mesék felnőtteknek – Écsi Gyöngyi estje
A Felvidék legnagyobb mesemondója, Écsi Gyöngyi nem csak a gyerekeket, de a felnőtteket is elbűvöli humorával, életkedvével, hangjával és meséi bölcsességével. Népmesék, felföldi népdalok és mondókák ízes, gyönyörködtető nyelven, abból a roppantott világból, ahol az égnek hegyin, a Hódnak hátán nyílik és zárul az ég.

 

Gyerekelőadások

Földváron minden szombaton és vasárnap 11.00 órától, Bogláron péntekenként és szombatonként 18.00 órától, Fenyvesen pedig pénteken 18.00 órától, szombaton 11.00 órától gyerekelőadások és koncertek várják a kicsiket és nagyokat a KULTKIKÖTŐben. Olyan előadók lépnek színpadra, mint a Ziránó Színház, a Kereplő Színház, Écsi Gyöngyi vagy a Ládafia Bábszínház.

 

Bővebb információ: a kultkikoto.hu és a facebook.com/KULTKIKOTO weboldalakon, valamint telefonon a +36 30 66 55 989-es számon, e-mailben a jegy@kultkikoto.hu címen.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top