+ Ajánló

A Barcelona árnyai megtörtént gyilkosságokra épül

barcelona arnyai

A CSI:Helyszínelők és Hasfelmetsző Jack a 20. század eleji Barcelonában ad egymásnak randevút Marc Pastor lenyűgözően rémisztő regényében.

A CSI:Helyszínelők és Hasfelmetsző Jack a 20. század eleji Barcelonában ad egymásnak randevút Marc Pastor lenyűgözően rémisztő regényében. A katalán város sikátorai megdöbbentő titkokat rejtenek: gyermekek tűnnek el nyomtalanul, eltorzult és vér áztatta holttestre bukkannak, senki sincs biztonságban. A városlakók azt suttogják, maga az ördög jár közöttük, hogy elragadja az ártatlanokat. Az elismert katalán bűnügyi szakértő regénye megtörtént eseményeken, egy máig feltáratlan gyilkosságsorozat krónikáján alapul.

Marc Pastor elismert bűnügyi szakértő, számos sikerkönyv szerzője. A Barcelona árnyai című regénye megtörtént eseményeken alapul, a benne megidézett sorozatgyilkos valódi kiléte és motivációja napjainkban is izgalomban tartja a közvéleményt.

Egy városban, ahol a halál mindennapos vendég, a rendőrség ügyet sem vet néhány tolvaj és prostituált eltűnt gyermekének ügyére. A meglehetősen kicsapongó életet élő felügyelő, Moisès Corvo azonban hallgat a megérzéseire: valami azt súgja neki, komoly dologgal állnak szemben. Hogy megtalálja a titokzatos rémet, alámerül az alvilágba, a nyomornegyedek, a gyomorforgató kanálisok, a luxusbordélyházak és a fényűző kaszinók birodalmában azonban nem mindenki örül az ördögűzésnek is beillő nyomozásnak.

Moisès egyre közelebb kerül az igazsághoz, amikor azonban a valóság napvilágra kerül, az mindennél megdöbbentőbb. A borzalmak a zsigereink hatolnak: a Barcelona árnyai feltárja a gonosz szívét, és elvezet egy kísérteties világba, ahol elmosódik a határ az élet és a halál között…

Valós események a Barcelona árnyai mögött…

A századforduló Barcelonájának El Raval negyedében nyomor, pornográfia, alkohol és drog uralkodott, és a luxusbordélyházak falai között nem ritkán prostitúciós célból elrabolt vagy megvásárolt gyerekek is megfordultak. Enriqueta Martí ebben az időszakban élte kettős életét: napközben rongyokban járt koldulni zárdák és parókiák környékére, ahol kiválasztotta a leginkább elhagyatottnak látszó gyerekeket, majd magával vitte őket. Éjjel pedig drága ruhákban és a város leggazdagabbjainak társaságában szórakozott a fényűző kaszinókban.

Az elragadott gyermekeket később prostituálta vagy megölte – állítólag. Az áldozatok holttestére ugyanis sosem bukkantak rá, egyesek szerint azért, mert a kuruzslóként is tevékenykedő Enriqueta a gyerekek maradványait is felhasználta az orvosságok, krémek és porok elkészítéséhez. Enriqueta alakja az utókor számára még mindig titkokkal teli: egyesek szerint rettegett sorozatgyilkos volt, mások viszont úgy vélik, csak a sajtó kiáltotta ki bűnbaknak, hogy megnyugtassa a közvéleményt a nemzetközi bűnszervezetek által elrabolt gyermekek ügyében.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top