Mi lesz veled, Alexandra?

alexandra2

Átszervezi bolthálózatát az Alexandra.

A legnagyobb magyarországi könyvesbolthálózattal rendelkező Alexandra az átalakuló vásárlói igényekhez igazodva a következő hónapokban átszervezi bolthálózatát. Tíz plázában lévő bolt megszűnik, ezzel egyidejűleg több helyen a régebbiek helyett új Alexandra könyvesboltok nyílnak.

A kisebb településeken ingyenes házhozszállítás melletti online értékesítésre, a vásárlók egyedi igényeinek kiszolgálására helyezik a hangsúlyt. Az Alexandra az átszervezés után 39 településen megtalálható 61 üzletével továbbra is Magyarország legkiterjedtebb és legnagyobb könyvesbolthálózatát üzemelteti.

Az átalakuló vásárlói igényekhez igazodva átszervezi Alexandra könyvesbolt hálózatát a Rainbow Üzletlánc Kft. A legnagyobb magyarországi könyvkiadással és könyvforgalmazással foglalkozó cég az elmúlt években tapasztalt vásárlói szokások változása alapján 10 plázában működő boltját szünteti meg augusztustól. Az érintett üzletek: Alba Plaza, Csepel Plaza, Duna Plaza, Győr Plaza, Miskolc Plaza, Nyír Plaza, Kaposvár Plaza, Szeged Plaza, Szolnok Plaza, Zala Plaza.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vásárlók egyre nagyobb arányban választják az online vásárlás lehetőségét, így egyre kevésbé szükséges egy-egy településen több boltot üzemeltetni. Egyes városokban új helyre, akár nagyobb alapterületre költöznek az Alexandra könyvesboltok. Egy kivétellel a megszűnő üzletek helyett minden olyan településen találnak Alexandra könyvesboltot a könyvrajongók, ahol a hálózat eddig is jelen volt. Az átalakítás után 51 vidéki és 10 budapesti, országosan tehát összesen 61 könyvesboltban, több mint 30 ezer négyzetméteren várják a megszokott széles kínálattal a vásárlókat Alexandra márkanév alatt.

Szabó Tünde, az Alexandra könyvesboltokat üzemeltető Rainbow Üzletlánc Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az átszervezés után még nagyobb erővel koncentrálhatnak a náluk megszokott széles könyvkínálat további bővítésére, a vásárlóközönség minél jobb kiszolgálására. Ennek keretében az Alexandra hamarosan új arculattal, megújult honlappal jelenik meg, és további újításokat is tervez. A változások hatására az ügyvezető szerint tovább bővülhet az üzletek forgalma, valamint erősödhet piacvezető pozíciója.

A cég a jövőben még nagyobb hangsúlyt helyez az online értékesítésre és a vidéki elérésre. Ennek érdekében az interneten rendelt könyvek házhoz szállítása 2015. augusztus 1-től ingyenes lesz azokon a településeken, ahol nincs Alexandra könyvesbolt, így az online rendelt kiadványok Alexandra boltban történő átvétele nem megoldható. Ez az újítás egyedülálló a hazai piacon. Az Alexandra, mint a legnagyobb vidéki eléréssel rendelkező könyvforgalmazó ezzel a lépéssel is szeretné könnyíteni a széles könyvválasztékhoz történő hozzáférést a legkisebb településeken is.

Az Alexandra Magyarország piacvezető könyvkiadó és könyvforgalmazója. Egy kis pécsi utcai árusítóhelyből az elmúlt két évtizedben töretlen fejlődéssel a hazai könyvpiac meghatározó szereplőjévé vált. Kiadócsoportként 9 könyvkiadó megjelenéseit menedzseli, portfóliójával lefedve a műfajok teljes spektrumát. A társaság a hazai piac legnagyobb és legkiterjedtebb kiskereskedelmi bolthálózatával rendelkezik. A hangulatos kisboltoktól a többszintes, nagy könyvesházakig többféle üzlet is megtalálható a portfóliójában.

A hálózat büszkélkedhet nemcsak a legnagyobb vidéki lefedettséggel, hanem a legnagyobb alapterületű magyar könyvesboltokkal is (Nyugati tér, Corvin Plaza, Károly körút, és a hálózat ékköve az Andrássy úti Párizsi Áruház). Nagykereskedelmi tevékenysége során a társaság több mint 700 kiadóval áll közvetlen kapcsolatban, többnek kizárólagos forgalmazója. Partnereit az ország legnagyobb könyves raktárbázisával szolgálja ki, ahol több mint 60 ezer féle könyvet tart készleten.Nincs hozzászólás

Írd le a véleményed!