+ Ajánló

Egy igazi herceg lesz Gombaszög exkluzív vendége!

gombaszögi nyári tábor schwarzenberg

A prágai születésű, hercegi rangot viselő, és hosszú múltú Schwarzenberg család leszármazottja tanulmányait Bécsben és Grazban végezte a későbbiek során pedig a családi birtok fenntartásával foglalkozott.

A 2015-ös Gombaszögi Nyári Tábor alkalmával látogat el Krasznahorkaváraljára a világpolitika szintjén is elismert, a fiatalok, a közép- és felsőosztály körében népszerű, Václav Havel egykori kancellárja, és Csehország volt külügyminisztere, Karel Schwarzenberg.

A prágai születésű, hercegi rangot viselő, és hosszú múltú Schwarzenberg család leszármazottja tanulmányait Bécsben és Grazban végezte a későbbiek során pedig a családi birtok fenntartásával foglalkozott.

Karel Schwarzenberg az 1980-as évektől érdeklődött a politika iránt. Innentől kezdve egyenes volt számára a fölfelé vezető út. Említésre méltó munkássága révén szükséges felhívni a figyelmet az 1980-as évek időszakára, amikor az emberi jogok elismeréséért harcolt, majd a későbbiek során a csehszlovák emigránsokat támogatta és a nemzetközi Helsinki Föderáció elnökeként tevékenykedett.

Külföldről való hazatérése után 1990-ben nevezték ki a már említett köztársasági elnök kancellárjává. Ezekután egy kis időre újra a családi birtok igazgatásával foglalkozott.

Visszatérésekor már egy, a mindeddiginél is magasabb pozícióban találta magát, elsőként a felsőház tagjaként, valamint a Csehország külügyminisztereként. 2009-ben megalapította a TOP 09 politikai pártot, melynek egyben az elnöke lett.

A szlovákiai magyarság köztudatába a Beneš-dekrétumok ellenzése révén került be. Két hét múlva, 2015. július 15-én pedig ez a nagy múltú, és figyelemre méltó közéleti személy lesz a Gombaszögi Nyári Tábor exkluzív vendége.
Mindenkit szeretettel várnak a szervezők július 14-20. között a krasznahorkaváraljai kempingben. Bővebb információk a programokról hamarosan a www.gombaszog.sk oldalon!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top