+ Ajánló

Sokan várják Magyarországon a legnépszerűbb francia családot!

belier család

A Bélier családot a Francia Filmakadémia elismerésére, a César-díjra hat kategóriában jelölték, s színészei mellett, a legjobb film kategóriában is felterjesztették a legfontosabb francia elismerésre.

Július 23-án kerül a magyar mozikba A Bélier család, az elmúlt időszak legsikeresebb francia vígjátéka, amelynek most elkészült a magyar előzetese, és ide kattintva megtekinthető.

A Bélier család fantasztikus sikert aratott Franciaországban, ahol 4 hétig vezette a nézettségi listát, további 4 hétig szerepelt dobogón, és összesen 12 hétig szerepelt a mozis toplistán és több mint 7 millió néző látta a francia mozikban. Több mint 56 millió dolláros bevételével jelenleg az év második legsikeresebb filmje, megelőzve valamennyi amerikai blockbustert. A Bélier család világszerte belopta magát a mozinézők szívébe, és toplistás volt Európa-szerte, Spanyolországtól kezdve Olaszországon át Hollandiáig.

https://www.youtube.com/watch?v=q1vN4clwSI0

Eric Lartigau filmje egyszerre szórakoztató és szívmelengető családi vígjáték egy fogyatékkal élő család mindennapjairól és nehézségeikről, valamint egy tinédzser felnőtté válásáról és ezzel járó problémáiról. A Bélier család világszerte hatalmas elismerést aratott a kritikusok és a közönség körében, egyszerre mutatva be kellő iróniával és humorral a siketnémák mindennapjait.

A film főhőse, Paula Bélier első látásra egy átlagos tinédzser életét éli egy francia kisvárosban: gimnáziumba jár, fiúzni akar, legjobb barátnőjével bandázik iskola után és nagyon szeretne énekfakultációra járni. Egy fiú kedvéért. Már a meghallgatáson kiderül, hogy kivételes zenei tehetsége van, és tanára komoly esélyét látja, hogy a lány egy menő párizsi iskolában fejleszthesse hangját. Ám a lehetőség Paulát nem várt dilemma elé állítja: családjában ő az egyetlen, aki nem siketnéma, ami miatt szülei és farmjuk gazdálkodásában elengedhetetlennek tűnik a segítsége. Főleg, amikor édesapja hirtelen ötlettől vezérelve indulni akar a helyi polgármester választáson és politikai ambícióinak népszerűsítését-tolmácsolását csak a lány tudja segíteni.

A Bélier családot a Francia Filmakadémia elismerésére, a César-díjra hat kategóriában jelölték, s színészei mellett, a legjobb film kategóriában is felterjesztették a legfontosabb francia elismerésre.

A Bélier család országosan július 23-án kerül a magyar mozikba, forgalmazója a Vertigo Média.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top