+ Tánc

67 év után végre szabad a tánc!

tánctilalom

Japánban bejelentették, hogy jövőre megszüntetik a hírhedt tánctilalmi törvényt. Japánban a tánc 67 éven keresztül volt tiltott

Japánban bejelentették, hogy jövőre megszüntetik a hírhedt tánctilalmi törvényt. Japánban a tánc 67 éven keresztül volt tiltott ,– írja a globoport.hu.

Évekig parázs vita folyt a táncklubok és a kormány között, a japán kormány a múlt héten megszavazta az 1948-as „fueiho” törvény megszüntetését – ez a klubokban, bárokban tiltotta az éjfél utáni táncmulatságot. A jogszabály célja a második világháború után az volt, hogy véget vessen a prostitúciónak, amiről azt gondolták, hogy ott van jelen, ahol táncolni lehet. Különleges engedély nélkül tilos lett a tánc az országban éjfél után.

Zenészek és zenekedvelők kezdték el felemelni a hangjukat az elmúlt években a tánctilalmi törvény megszüntetéséért.

Lehet ugyan majd táncolni éjfél után, de csak akkor, van a helyiségben megfelelő szintű fény. A kluboknak minimum 10 lux erejű fényt kell biztosítaniuk, ami megegyezik egy mozi világításával a vetítés előtt. Ennek célja, hogy visszaszorítsa a bűnözést (zsebtolvajok) és az illetlen viselkedést (zaklatók). Japán nem az egyetlen ország, ahol államilag korlátozzák a táncot.

Ott a „spontán tánc” nem engedélyezett, vagyis csak abban a klubban és bárban lehet felvenni a tánccipőt, ahol arra külön engedélyt kértek. (Német Dávid) tánctilalom

Amennyiben a teljes cikket szeretnéd olvasni itt megteheted!

Tavaly vagina-kajakja miatt tartóztattak le egy japán művésznőt

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top