+ Irodalom

Nyári tábor Dragomán Györggyel és Markó Bélával

fisz

Dragomán György, Markó Béla, Péterfy Gergely és Szilasi László is vendégei lesznek a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) idei nyári táborának, amelyet július 18. és 22. között rendeznek meg Visegrádon – közölték a szervezők.

Dragomán György, Markó Béla, Péterfy Gergely és Szilasi László is vendégei lesznek a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) idei nyári táborának, amelyet július 18. és 22. között rendeznek meg Visegrádon – közölték a szervezők.

Az immáron negyedik alkalommal megszervezett tábor délutánonként és esténként felolvasásokkal, a neves irodalmárokkal folyó szakmai beszélgetésekkel, társtudományi és társművészeti programokkal várja az érdeklődőket. Napközben a műhelymunkáé lesz a főszerep: a táborozók kisebb csoportokban kritikaírói, líra, próza és műfordító workhsopokon vehetnek részt, amelyeken vendégként Elekes Dóra, Farkas Welmann Éva, Lanczkor Gábor, Nagy Koppány Zsolt, Szabó T. Anna és Tompa Andrea is feltűnik.
Az irodalmi élet mindennapjaival kora délutáni szemináriumokon lehet megismerkedni, emellett folytatódóik a lengyel-magyar fordítói műhely munkája is Michal Czaja, Seweryn Górczak és Mariana Cyranowicz, valamint Deres Kornélia, Fehér Renátó és Fekete Anna részvételével, Kellermann Viktória fordítói közreműködésével.

A táborban bemutatkoznak a FISZ elsőkönyvesei – Bödecs László, Fekete Anna, Juhász Tibor és Szendi Nóra -, akiknek nemrég megjelent köteteiről Borbély András, Farkas Arnold Levente és Kalapos Éva beszél. Az eseményen részt vesznek az Előretolt Helyőrség és a FISZ közös kiadásában megjelent friss kötetek szerzői, Horváth Előd Benjámin és Láng Orsolya is.

A program részeként eredményt hirdet a FISZ alkotói pályázatának zsűrije, valamint fellép a Dollárpapa Gyermekei elnevezésű kortárs színházi formáció. A zenei aláfestést esténként Panda, az Óperentzia, Ozmo, a Lone Waltz Records, Cyborg Templar, Kalapos Éva és Hermann Zoltán biztosítja, emellett a vasárnapi lecsófőzés apropóján bemutatják a Szépirodalmi Figyelő gasztronómiai számát – olvasható a közleményben.
További információ a táborról és jelentkezési lap a FISZ honlapján érhető el.

fisz

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top