+ Film

Rófusz Ferenc az Utolsó vacsorára készül

rófusz ferenc

Mostanra csak Kecskeméten maradt animációs stúdió, és azt látom, hogy a teamek szétszórva, elszigetelten teszik a dolgukat.

A 69 éves Kossuth- és Oscar-díjas rajzfilmrendező 1968-ban kezdett dolgozni a Pannónia Filmstúdióban. A légy című filmjéért 1981-ben kapta meg az amerikai Filmakadémia díját. 1984-től Németországban, majd Kanadában élt, 2001-ben települt haza.

I. Pécsi Animáció Konferenciát követően a nol.hu készített vele interjút.

Rófusz Ferenc számára fontos az Utolsó vacsora megrendezése:

1978-ban adtam be ennek a filmnek a tervezetét, de elutasították. Gondolom azért, mert akkor nálunk még nem lehetett vallási témájú rajzfilmet forgatni. Később már nem viaskodtam az ötletért, de most újra fontosnak érzem. Úgy képzelem a filmet, hogy megelevenednek a Leonardo-kép apostolai, és egy általam kitalált sztorit játszanak el, korhű szövegekkel.

A rajzfilmrendező hiányolja hogy jelenleg nincsenek filmstúdiók:

Mostanra csak Kecskeméten maradt animációs stúdió, és azt látom, hogy a teamek szétszórva, elszigetelten teszik a dolgukat. Az én csapatomnak a tagjai is szinte mind otthon dolgoznak. Az egyik kolléga Egerszalókon, a másik Izraelben, s a kapcsolatot Skype-on tartjuk. El kellene érni, hogy az animációs csapatok egy helyen dolgozzanak.

Ha kíváncsi vagy az interjú további részleteire, olvasd el a nol.hu oldalán. Fotó: M. Schmidt János

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top