+ Jegyzet

Figyelem, a Balatoni Nyár fulladást okozhat!

Június 15-én újra elindult a köztévé nyári magazinműsora, a Balatoni Nyár. Belenéztünk a Duna TV-n futó adásba, és most jól megmondjuk róla véleményünket.

Hányszor elmúlt már, de újra vár a Balatoni nyár!

Ez most nem csupán egy idézet a KFT slágeréből. Tényleg újra itt a Balatoni Nyár, a köztévé magazinműsora, mely a magyar tenger partjáról bejelentkezve szórakoztatja azokat, akik délután a napsütés helyett a TV-készülék fényében kénytelenek sütkérezni. Első körben a június 22-ei adást néztük meg a Médiaklikk weboldalán, ahol valamennyi műsort újranézhetjük, ha bokros teendőink miatt esetleg lemaradtunk volna róla. A műsor elején Kraszkó Zita egy rendőrségi motorcsónakról jelentkezik be, hogy kihalássza a Balatonban evickélő műsorvezető társát, Simon Kornélt, miközben ezt üvölti neki:

Kornél, nem gondoltam komolyan, hogy rossz színész vagy!

Kornélt körülbelül úgy húzzák be a vízirendőrök a csónakba, mint egy zsák krumplit, majd felcsendül a Balatoni Nyár főcímdala. Ez a fajta műsorkezdés legalább szellemes, és nem olyan unalmas, mint amikor ugyanabban a két székben ülve köszöntik a nézőket a műsorvezetők.

Ha esik, ha fúj, mi itt leszünk ezen a héten péntekig. Várjuk önöket elég izgalmas témákkal és nagyon szuper vendégekkel.

– konferálja fel a műsort Zita, majd elindulnak első vendégeik felé. A csuromvizesen fagyoskodó Kornél valamit mond a mikrofonba, amit visszhangozva hallunk még akkor is, amikor már az átvezető bejátszást látjuk. A Kökény Attilával és fiával való beszélgetés elejéből Kornél ki is marad, majd egy kék fürdőköntösben jelenik meg, és körülbelül úgy néz ki, mint a megfagyott Jack Nicholson a Ragyogás című Kubrick-filmben. A műsorvezetők zenei pályafutása mellett arról faggatják Attilát, hogy milyen fiatalkori emlékek kötik a Balatonhoz, de csak nem áll kötélnek. Lehetséges, hogy ez a történet nem ebbe a műsorsávba illik? A következő vendég szintén zenész, Aradszky László, aki Balatonfűzfő iránti szerelméről vall Zitának.

Interjú Aradszky Lászlóval a Balatoni Nyár műsorában - a kép forrása: Balatoni Nyár Facebook

Interjú Aradszky Lászlóval a Balatoni Nyár műsorában – a kép forrása: Balatoni Nyár Facebook

Roland megint késve érkezik a beszélgetésre. Kiderül, hogy ismét a hideg tóban lubickolt. Az ő fürdőzése úgy tűnik, visszatérő geg a Balatoni Nyárban. A műsorvezetők a második interjúalanynak is felteszik azt a némiképp sablonos kérdést, hogy pontosan mit is jelent számára a Balaton. Nem kell sokat várnunk, megérkezik Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit ZTR. vezérigazgatója, majd Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság feje. Körülbelül ez az a pont, amikor úgy érezzük, mindjárt balatonmérgezést kapunk, és ha még egyszer meghalljuk a B betűs szót, éktelen haragra gerjedünk. Pedig végre Pulai Imre olimpiai bajnok kenussal kezd beszélgetni Kraszkó Zita és Simon Kornél, így végre el tudunk vonatkoztatni a magyar tengertől.

A kép forrása: Balatoni Nyár Facebook

A kép forrása: Balatoni Nyár Facebook

De ekkor más késő, az 1 óra leforgása alatt ugyanis ki sem kapcsolódtunk, és új információkkal sem gazdagodtunk. A képernyő alján megjelenő sárga csíknak köszönhetően megtudtuk, hogy Kökény Attila nemrégiben volt 40 éves, és azt, hogy Aradszky László hosszú ideje Fűzfőn tölt minden nyarat. Emellett azt is a szánkba rágták, hogy milyen szupi hely is a Balaton. Hogy miért jellegtelen a Balatoni Nyár adása? Azért, mert úgy tesz, mintha még mindig a Balaton lenne a világ közepe, és a nyáron egyedül ott zajlana az élet, máshol pedig az enyészeté lenne a főszerep. A műsorvezetőket nem érheti kritika, lazasággal és humorral próbálják feldobni a Balatoni Nyarat, de minden hiába, ha semmiről sem szól az adás. A magazinműsort így sajnos a tó alján található kagylókhoz tudjuk hasonlítani: ha egyet láttál, gyakorlatilag láttad mindet!

A főkép forrása: Balatoni Nyár Facebook

Korábban írtuk:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top