+ Történelem

Ferenc pápa visszafordíthatatlan lépésre szánta el magát

auswitz

A nagyhatalmak rendelkeztek fényképekkel azokról a vasútútvonalakról, amelyeken a vonatok a halálba szállították a zsidókat, keresztényeket, romákat és homoszexuálisokat.

Keresés a weben

Ferenc pápa torinói látogatása során a város történelmi központjában lévő Vittorio Veneto téren 90 ezer fiatal előtt mondott beszédet, és felelősségre vonta a szövetséges nagyhatalmakat.

Beszédének legfigyelemreméltóbb részében arról beszélt, hogy a 2. világháború során a szövetségesek nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy megakadályozzák a holokausztot – írja a kolozsvaros.ro.

A pápa kérdéssekkel bombázta közönségét:

Miért nem bombázták a vasútvonalakat, amelyeken szállították a fogvatartottakat? A nagyhatalmak rendelkeztek fényképekkel azokról a vasútútvonalakról, amelyeken a vonatok a halálba szállították a zsidókat, keresztényeket, romákat és homoszexuálisokat. (…) Mondják meg nekem, miért nem bombázták le ezeket a vasúti utakat?

3 hozzászólás

3 Comments

 1. gebasz szerint:

  Gondolom azt is megkérdezte miért adott a Vatikán egy halom menekülő SS-nek útlevelet…

 2. tóthz szerint:

  És mi a visszafordít6atlan lépés???

 3. Gyzoltan szerint:

  Bolond ez a pápa!
  Miért bombázta volna e célokat Anglia? -hiszen, ha úgy adódott fegyverrel akadályozta a zsidók Palesztinába való menekülését! Arról nem is beszélve, hogy a németek több tárgyalási kezdeményezését a zsidóságról utasította vissza.., sőt izolálta Németországot…
  Ennek egyik következménye volt a hálás zsidóság részéről, hogy felrobbantották a Palesztin Angol Főparancsnokságot…

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top