+ Film

Tragikus balesetben elhunyt James Horner

james horner

James Horner számos világhírű filmnek volt a zeneszerzője. Legnagyobb sikerét a Titanic című mozival aratta, amelyért két Oscar-díjat is nyert: egyet a filmzenéért, egyet a legjobb eredeti dalért, a Céline Dion által előadott My Heart Will Go On című slágerért.

Repülőbalesetben életét vesztette James Horner, a Titanic című film Oscar-díjas zeneszerzője.

A 61 éves hollywoodi zeneszerző, aki képzett pilóta volt, kis magángépével helyi idő szerint hétfő reggel zuhant le a kaliforniai Santa Barbarától északra. A gépen egyedül utazott. Halálhírét személyi asszisztense, Sylvia Patrycja erősítette meg hétfőn a Facebookon – írja a BBC News.

James Horner számos világhírű filmnek volt a zeneszerzője. Legnagyobb sikerét a Titanic című mozival aratta, amelyért két Oscar-díjat is nyert: egyet a filmzenéért, egyet a legjobb eredeti dalért, a Céline Dion által előadott My Heart Will Go On című slágerért. Utóbbit a dalszöveg szerzőjével, Will Jenningsszel megosztva vehette át.

Hornert további nyolc Oscar-díjra jelölték, köztük az Avatar, A rettenthetetlen, az Egy csodálatos elme és az Apollo 13 filmzenéiért. Olyan filmesekkel dolgozott együtt, mint George Lucas, Steven Spielberg, James Cameron, Ron Howard és Oliver Stone.

James Horner halálának hírére számos korábbi alkotótársa, színészek, énekesek, fejezték ki együttérzésüket, köztük Céline Dion, Russell Crowe, Kirstie Alley és Ron Howard is, akivel hét filmen dolgozott együtt.

A szintén Oscar-díjas zeneszerző, Alan Menken méltatásában generációjuk egyik legjobb filmzeneszerzőjének nevezte James Hornert, Rob Lowe pedig Twitter-bejegyzésében azt írta: semmi sem volt akkora hatással mozis élményeire, mint James Horner zenei géniusza.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top