+ Irodalom

Kondor Vilmos visszautasított egy felkérést a bevándorló-ügy miatt

kondor vilmos

Kondor Vilmos nem az az író, akinek sokszor hallottuk volna a nevét vagy hangját aktuálpolitikai kérdésekben, ám ezúttal csekély kis eszközzel, egy facebook bejegyzéssel üzent.

Kondor Vilmos nem az az író, akinek sokszor hallottuk volna a nevét vagy hangját aktuálpolitikai kérdésekben, ám ezúttal csekély kis eszközzel, egy facebook bejegyzéssel üzent:

Magamtól nem jutott volna eszembe sem posztolni, sem azt tenni, amit tettem, de Borissza Kitti épp akkor mondott fel a Hamu és Gyémánt érdekeltségébe tartozó médiavásárló ügynökségnél, mikor én egy kedves levelet kaptam a Hamu és Gyémánt magazintól, melyben a magyar krimivel foglalkozó lapszámukhoz kértek tőlem egy rövid írást. Nyilvánosan elvből nem politizálok, eme bejegyzést sem annak szánom, sokkal inkább közéletinek, de a bevándorlással kapcsolatos jelenlegi kampány mélyen felháborít a magam, és bánt az ideérkezők nevében. Először arra gondoltam, megírom a novellát, majd a honort átutalom a Kétfarkú Kutya Pártnak, de úgy döntöttem, hogy a magam eszközeivel – legyenek bármily kevesek és erőtlenek is, hiszen plakátot nem tépkedhetek, tüntetni nem megyek – emelem fel a szavamat az ellen, ami történik. Így a kedves megkeresésre udvarias nemleges választ küldtem. Nem szeretném, ha az írásom egy olyan lapban jelenne meg, amelynek anyacége médiavásárlóként vett részt a plakátkampányban. Ennél többet nem tehetek, de ennyit tennem kell, hiszen én is bevándorlók gyereke vagyok. Ahogy mindannyian.

#‎bevandorlovagyok‬

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top