+ Film

Már premier előtt visszahozta az árát a Saul fia

saul fia

A Saul fia nemzetközi forgalmazási jogainak értékesítésével megbízott, párizsi székhelyű Films Distribution több mint 50 ország filmforgalmazójának adta el a filmet.

Több mint 50 ország filmforgalmazói vásárolták meg a Saul fia jogait Cannes-ban, ezzel a film már a mozipremier előtt visszahozta az árát – írta közleményében a Magyar Nemzeti Filmalap.

Nemes Jeles László Saul fia című alkotása a filmtörténeti jelentőségű cannes-i sikerein túl – a zsűri Nagydíja, a kritikusok FIPRESCI-díja, Francois Chalais-díj, továbbá a legjobb hangmérnöki munkáért Zányi Tamásnak odaítélt a Vulcain-díj – gazdaságilag is kiemelkedő siker lett.

A Filmalap 321,6 millió forinttal támogatta a Laokoon Filmgroup gyártásában készült alkotást, és ez az összeg már most megtérült a film külföldi eladásaiból származó bevételekből.

Kiemelkedő eredmény, hogy egy magyar gyártású elsőfilm a hazai és nemzetközi mozibemutatókat megelőzően visszahozza az árát – méltatta a sikert a Filmalap közleményében.

A Saul fia a cannes-i filmfesztivál és az azzal párhuzamosan megrendezett filmvásár kiemelkedő újdonsága is volt. A magyar film nemzetközi forgalmazási jogainak értékesítésével megbízott, párizsi székhelyű Films Distribution több mint 50 ország filmforgalmazójának adta el a Saul fiát Cannes-ban, köztük a Sony Pictures Classics vezető amerikai forgalmazónak.

A Sony Pictures Entertainment 1992-ben alapított, a független filmek amerikai forgalmazására fókuszáló divíziója, a Sony Pictures Classics korábban olyan európai filmsikereket jutatott el széles közönséghez az Egyesült Államokban, mint a Mr. Turner (Mike Leigh), a Leviatán (Andrey Zvyagintsev), a Szerelem, A fehér szalag (Michael Haneke), A nagy füzet (Szász János), az Egy jobb világ (Susanne Bier), a Mindent anyámról és a Beszélj hozzá (Pedro Almodóvar).

A Saul fia című film június 11-től látható a magyar mozikban a Mozinet forgalmazásában – áll a közleményben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top