+ Ajánló

Balatonföldváron nyit hétvégén a Kultkikötő

kultkikötő

A 10 éves KULTKIKÖTŐ idén bővül: Földvár mellett Bogláron és Fenyvesen is megnyitja kapuit, a balatoni nyár két hónapja alatt a négy helyszínen több mint 180 esemény várja a látogatókat.

Az idén 10 éves KULTKIKÖTŐ június 26-27-28-án tartja nyitó hétvégéjét Balatonföldváron. E három nap a KULTKIKÖTŐ tevékenységének esszenciáját adja: láthatunk színházi előadást (méghozzá az első saját produkció premierjét), könnyűzenei koncertet – stílusosan a KFT zenekar – Balatoni nyár koncertjét –; a gyerekeket szombaton és vasárnap délelőtt vásári kesztyűs bábjáték és kézműves foglalkozás várja; valamint kiállítás is nyílik Litkey Zsolt festőművész, vitorlázó műalkotásaiból.

Földváron június 26-án

a KULTKIKÖTŐ Produkció első saját előadásának bemutatóját láthatjuk: a zseniális írónő, Janikovszky Éva felnőtteknek szóló írásait szólaltatják meg Nagy Sándor és Nagy Viktor színművészek. A lemez két újabb oldala című képzeletszínházi előadás helyzetei, figurái nagyon is ismerősek lehetnek mindennapi életünkből. Hallottuk vagy kimondtuk már pontosan ugyanezeket a mondatokat. Szerencsénkre az írónőnek nemcsak éles szeme a védjegye, de hihetetlen humora is; emberszeretete és bölcsessége pedig átsüt szavakon. Így tudunk önfeledten nevetni, sőt kacagni a saját hülyeségeinken.

Ugyanezen a napon

még egy kicsivel előbb, 19.00 órakor nyílik meg Litkey Zsolt kiállítása. A festőművész molekuláris biológusként végzett. Művészeti tevékenységét fotográfusként kezdte, tagja volt a Naturart-nak és számos fotóklubnak, fekete fehér fotóiból egyéni kiállítása volt Torontoban. Festeni Kanadában kezdett. Több egyéni kiállítása is volt, többek között Balatonfüreden és Tapolcán. Jelenleg Pécselyen él családjával, és vitorlás edzőként dolgozik Tihanyban. Kiállítása Földváron a KULTGALÉRIÁban július 26-ig tekinthető meg.

Június 27-én, szombaton

már indul is a KULTKIKÖTŐ könnyűzenei szezonja, méghozzá a KFT – Balatoni nyár koncertjével. Újra együtt énekelhetjük az idén 34 éves zenekar legnagyobb slágereit, és a KULTKIKÖTŐ szervezői meglepetéssel is készülnek erre az estére. A KFT és a KULTKIKÖTŐ története hosszú-hosszú évekre nyúlik vissza, a zenekar legemlékezetesebb földvári kalandjáról Bornai Tibor Ültünk a mólón című könyvében is olvashatunk.

Egész nyáron minden szombaton és vasárnap délelőtt 10.00 órától

kézműves foglalkozás, 11.00 órától pedig gyerekszínházi előadás vagy koncert várja a kicsiket a földvári KULTKIKÖTŐben – a műfaj legjobbjaitól. A sort a Ziránó Színház kezdi a nyitó hétvégén Pulcinella két kalandjával.

A 10 éves KULTKIKÖTŐ idén bővül:

Földvár mellett Bogláron és Fenyvesen is megnyitja kapuit, a balatoni nyár két hónapja alatt a négy helyszínen több mint 180 esemény várja a kultúrprogramokra szomjazó nyaralókat. Bogláron a Művelődési Ház udvarában a nagyszínpad fellépői között találhatjuk a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Pécsi Nemzeti Színház társulatának tagjait, Udvaros Dorottyát, Kern Andrást és a L’art pour l’art Társulatot is. Ugyanitt a kisszínpadon minden hétvégén két színházi előadás vagy koncert várja a gyerekeket. A Kápolna Színpadon pedig ingyenes koncertek teszik teljessé a boglári nyári esték különleges hangulatát. A fenyvesi KULTKIKÖTŐ (melynek helyszíne a Kultúrtér) a kisgyerekes családok birodalma lesz, ám a felnőtteknek is kínál nézni- és látnivalót (program itt).

A teljes földvári programot itt böngészhetik át.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top