+ Fotó

Jesszusom, ez még Toulouse-Lautrec-től is kemény! – fotó

Toulouse-Lautrec

A nemesi származású Henri de Toulouse-Lautrec soha nem ment a szomszédba, ha polgárpukkasztásról volt szó, de ez a fénykép még tőle/róla is sokkoló lehet.

A fotók állítólag a bohém festő barátjától, Maurice Joyant-tól (1864-1930) származnak, akivel már középiskolás koruk óta szoros barátságban voltak. A Toulouse-Lautrec-fotók 1898-ban, Le Crotoy tengerparti strandján készültek, ahová szívesen jártak üdülni a francia szellemi élet jeles figurái, például Jules Verne. A visszaemlékezések alapján nem egyértelmű, hogy a fotók pontosan milyen célt szolgáltak a XIX. század végén, amikor – legalábbis hajlamosak vagyunk ezt hinni – más erkölcsi ítélet alá esett egy-egy ilyesféle fotográfia. Maurice Joyant, a képek készítője Toulouse-Lautrec 1901-ben bekövetkezett halála után is aktív szerepet vállalt az akkoriban még kevéssé megértett művész hagyatékának gondozásában. Arra a kérdésre pedig mindenki maga válaszolhat, hogy

mit csinált Toulouse-Lautrec letolt nadrágban és nehezen félreérthető pózban a fövenyen?

Toulouse-Lautrec

Toulouse-Lautrec

Néhány pillanatig halványan „reménykedtünk” abban, hogy a fotó csak egy internetes átverés része, de nem találtunk erre utaló jelet (annak ellenére sem, hogy számtalan weblapon feltűnt már a kép és a történet.)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek