+ Zene

Erre ropja a magyar, ha hagyják – hallgass friss hazai lemezeket!

trousers

Rengeteg friss magyar zene jelent meg mostanság, amelyek a neten könnyen meg is hallgathatóak, ezekből gyűjtöttünk most össze párat. Főszerepben a Trousers, a Dope Calypso, a Lone Waltz Records, az Alone In The Moon, illetve a Spark The Hawk.

Rengeteg friss magyar zene jelent meg mostanság, amelyek a neten könnyen meg is hallgathatóak, ezekből gyűjtöttünk most össze párat. Főszerepben a Trousers, a Dope Calypso, a Lone Waltz Records, az Alone In The Moon, illetve a Spark The Hawk.

Negyedik nagylemezét jelentette meg a Trousers zenekar Mother Of Illusion címmel. A Kőváry Zoltán vezette zenekar nem sokat pihent az elmúlt években, az új lemez is szűk 2 év után érkezett. A Trousers zenei térképén a hatvanas-hetvenes évek garázszenéje a kiindulópont, ez az új lemezen sem változott. Bizonyítékként a Buckley Funeral Home című dal az új lemezről:

Kőváry Zoltánnal tavaly interjút is készítettünk, akkor Pszichobiográfia című könyvének megjelenése kapcsán beszélgettünk vele. A Trousers zenekarral esett meg tavaly az az abszurd eset is, mikor az iTunes és más szolgáltatók beszüntették 2012-es EP-jük forgalmazását, mert a borítón meztelen hölgyek voltak – a kép egyébként egy Bosch-festmény részlete. Kőváry Zoltán régen az Amber Smithben is játszott, erről szó esik a Poniklo Imre-interjúnkban is; emellett a Trousers-tagoknak a Turn Signals zenekarban is vannak érdekeltségei.

A Trousers új nagylemezét a Soundcloudon hallgathatod meg, de már CD-n is kapható (itt rendelhető postai utánvéttel).

A tavasz legörvendetesebb híre a Lone Waltz Records megalakulásának híre volt, amely a hazai énekes-dalszerző vonulat zászlóshajója lehet. A jelen pillanatban három dalszerzőt tömörítő (Duke Bluebeard, Upor András, Zanzinger) kiadó először három kislemezt jelentetett meg, idén pedig mindhárom előadótól várhatunk egy nagylemezt is.

A Lone Waltz Records három előadója egy session-videóban mutatkozik be:

A Zanzinger kislemeze:

A Duke Bluebeard kislemeze:


Upor András kislemeze:

Tavaly készítettünk interjút a Dope Calypso frontemberével, Sarkadi Miklóssal, aki már ott leszögezte, hogy minden évben szeretne készíteni egy nagylemezt új zenekarával. Nem a levegőbe beszélt: a Banzai! Banzai! Banzai! című második nagylemezükre mindössze háromnegyed évet kellett várni. Az Olaszországban készült nagylemez nagyon fogós lett, pont ennyire:

Debütáló nagylemezével jelentkezett az Alone In The Moon, a lemez híréről itt már beszámoltunk. A zenekar 9 hónapon keresztük dolgozott a 14 számos albumon, amelynek játékideje majdnem 70 perc. Ami a Trousers számára a garázsrock, az a stoner és a grunge az Alone In The Moon számára. Nemsokára érkezik a zenekar első videóklipje is, amit az a Pandur Gergely rendez, aki az Index-közönségdíjas Obscura című kisfilmet is készítette.

A The Justifier című dal a Collection Of Great Generational Anthems című lemezről:

A lemez teljes egészében meghallgatható itt:

A Spark The Hawk cím nélküli nagylemezén rendületlenül halad a kijelölt úton, amelyet a zenekar különleges hangszerelésének köszönhetően (általában: bendzsó-brácsa-gitár-dob) a folk, a country és az indie közé lehet belőni. A zenekar facebook-oldalán ráadásul hosszú posztokban ismertetik az egyes dalok hátterét. A lemez itt hallgatható meg:

(A nyitóképet Barta Imre készítette.)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top