+ Életmód

Rendben vagy?

Ők és a többi szerzetes Isten hívására választottak és élnek teljes, boldog életet, üzeni a kampány. Marketingelnek a szerzetesek. Helyesen teszik.

Több mint egy évezrede élnek velünk, köztünk Magyarországon. Történetük, tevékenységük történelmünk szerves része, gyakran alakítói ők. Nők és férfiak, akik életük középpontjába Istent helyezik.

E gondolatokkal hozza közelebb a szerzetesi élet médiakampányát a Rendben vagyok elnevezésű portál.

A tiszta és megszentelt élet, a hűség, az engedelmesség és alázatosság, manapság kevésbé divatos fogalmak. Olyan kötelék mely szembe megy a „gyorsan, könnyen élj” napi rutinjával. Lehet így élni? Kik ők? Különcök a templomok, kolostorok mélyéről?

– teszi föl a kérdést a gondolatébresztő, szemléletmegújító weboldal.

Ferenc pápa, aki maga is jezsuita szerzetes, 2015-re meghirdette a megszentelt élet évét, Kiemelt figyelmet kér a papoknak, szerzeteseknek, testvéreknek és nővéreknek, a szent fogadalom szerint élőknek. Azoknak az embereknek, akik óvodákban, iskolákban tanítanak. Kórházakban beteget ápolnak. Időseket, rászorulókat segítenek. Közösséget szerveznek, fenntartanak, gondoskodnak és nyitott szívvel vannak felénk. És közben nevetnek, és néha sírnak. Örülnek és boldogok, mint bármelyikünk. Lendületesek és elmélyültek. Nehézségeket, akadályokat győznek le, s közben néha megtorpannak ők is. Hús és vér emberek, akik velünk, értünk vannak, Istennel a szívükben, írják.

Armella, Didák, Beáta és Botond. Ők és a többi szerzetes, valamennyien Isten hívására választottak, döntöttek és élnek teljes, boldog életet. Életük minta, de nem sanyarú sors.

Az oldalon található írások, filmek, blogban jegyzett gondolatok lehetőségek, hogy bepillantsunk e különleges életekbe. Alkalom, hogy olyan emberekkel találkozzunk, akiknek élete, hivatása válasz kérdéseinkre. Amikor őket hallgatjuk, velük beszélgetünk, akkor megállunk kicsit, figyelünk és elgondolkozunk. Szavaik, életük példája, derűjük és szeretetük magával ragad, megtart, örömöt ad. Ilyenek ők, a szerzetesek. A földön járnak, az égre néznek

– olvasható a portálon.

További információk ezen az oldalon.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top