+ Képzőművészet

Mi történik Szász Endre kedvenc fái alatt?

szász endre

A néhai képzőművész életművét gondozó Szász Endre Egyesület különleges programmal készül. A Szász Endre Kedves Fái – Zöld program eseményét a művész kedvenc fáinak virágzása idejére időzítették.

Szász Endre lakhelyét, a gyönyörű ősfák miatt választotta. Az akkor még elburjánzott, gondozatlan parkot a művészházaspár hozatta rendbe.  A parkban rengeteg különleges fa, díszfa, cserje, évelő-, és egynyári virág található. Az arborétum jellegű parkban kellemes sétát tehetnek az ide látogatók. Kijelölt hússütő hellyel rendelkezünk, melyet a rendezvény ideje alatt használatba vehetnek vendégek. A gyermekek számháborút is játszhatnak a park vadregényesebb részén. A fiatalabb korosztály számára vetélkedővel készülnek, a felnőttek számára pedig élvezetes kerti együttlétet nyújtanak. A gyerekek a múzeum kertjében szép köveket díszíthetnek és alkotásaikat magukkal vihetik emlékbe. A csatlakozási szándékukat a megadott elérhetőségeken kell jelezni.

Az egyesület 2011-ben nyitotta meg a Szász Endre Emlékmúzeumot, és építi kapcsolatait a Szász Endre nevét viselő intézményekkel, határon túli szervezetekkel. Számos látogatót fogadtak működésük során, interaktív és rendhagyó tanórák helyszínéül is szolgáltak. A múzeum otthont ad a Szász Endre Egyesület baráti köre kulturális programjainak, előadásoknak, és fesztiválokat is szervez.

A hat hektáron elterülő, kerttel körülvett emlékház előzetes időpont egyeztetés alapján látogatható. Szászné Hajdu Katalin, a művész szellemi hagyatékának kezelője nyújt lehetőséget a múzeumi sétára.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top