+ Zene

Élőben hallhatod az elmúlt 25 év legsikeresebb albumát!

Toto

A fúziós rockzene egyik alapcsapata június 26-án Budapesten is bemutatja az elmúlt 25 év legsikeresebb albumának tekinthető lemezét.

Az elmúlt 25 év legsikeresebb albumának tekinthető a Toto idén megjelent lemeze, a Toto XIV, amelyet a fúziós rockzene egyik alapcsapata június 26-án Budapesten is bemutat. Az album a tavaszi megjelenést követő héten kilenc országban is az első tízben volt a lemezeladási listákon – közölte a koncertet szervező Livesounds pénteken. A Toto XIV című új anyagon az 1977-től létező banda három alapító tagja, a gitáros Steve Lukather és két billentyűs, David Paich és Steve Porcaro is játszik, mellettük az énekes Joseph Williams számít évek óta stabil szereplőnek. A tavasszal indult turnén a szintén alapító tag David Hungate basszusgitáros is színpadon lesz.

A zenekar először 2000-ben, majd 2006-ban és 2012-ben játszott Magyarországon, mindháromszor ugyanott, ahol most is fog: a fővárosi Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán. A Toto XIV március 20-án jelent meg, a lemez kilenc évvel követi a 2006-os Falling In Betweent. A zenekar a cím választásával is jelezte, hogy a friss anyag a világsikereket hozott Toto IV lemezhez hasonlítható.

Úgy kezeltük ezeket a dalokat, mintha a Toto V-re, a Toto IV folytatására készülnénk. Igyekeztünk a legjobb énünket beletenni a munkába.

– mondta korábban Steve Porcaro billentyűs. A budapesti fellépésre a Toto Varsóból érkezik és másnap már Bukarestben játszik. A budapesti koncertee a rajongók olyan jegyeket is vásárolhatnak a toto.seetickets.com oldalon, amellyel már a beállás alatt a helyszínen lehetnek, majd ezt követően a zenekar tagjaival is személyesen találkozhatnak és közös fotót is készíthetnek. A Los Angelesben alakult Toto lemezeiből eddig összesen 35 millió példányt adtak el világszerte, az Africa című dalt tartalmazó Toto IV című album (1982) a rockzene történetében először kapott 6 Grammy-díjat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top