+ Irodalom

Hosszú idő után újra színpadon Szorokin felkavaró műve, Mundruczó rendezésében

Júniusban a Trafó újra műsorára tűzi a kortárs orosz irodalom fenegyerekének művét, A jég című drámát. A Mundruczó Kornél alapította Proton Színház részben az eredeti szereposztással eleveníti fel a kultikus előadást.

Igazi csemegének ígérkezik A kultikus A jég-előadás újramelegítése. Szorokin azonos című regényének színpadi adaptációja még 2006-ban debütált Magyarországon, azóta a Krétakör és a Trafó közös előadása már több mint száz előadáson van túl.

2008-tól 2013-ig a Nemzeti Színház tartotta műsoron teltházak előtt, az előadásokra alig lehetett ejgyet kapni. 2013-ban aztán a Mundruczó Kornél alapította Proton Színház vette szárnyai alá a produkciót, amely most részben új, részben eredeti szereposztásban látható június 2. és 6. között, öt napon át a Trafóban– írja  szinhaz.hu.

A jég bejárta Kelet-Európa több országát, bemutatták Lengyelországban, Bosznia-Hercegovinában, Ausztriában, Oroszországban és Csehországban, de Norvégiába is kapott már meghívást és rengeteg díjat is bezsebelt az évek során.

A mostani előadásokban olyan színészeket láthatunk majd, mint Nagy Zsolt, Monori Lili, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Rába Roland, Zsótér Sándor

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top