+ Életmód

Conchita? Ugyan, voltak nála sokkal bátrabbak is

Az 1800-as években jóval nagyobb bátorság kellett ahhoz, hogy az ellenkező nem ruháit vegyük fel, és még fotót is készítsünk erről. Mutatunk néhány fotót a korabeli drag queenekről.

Először is tisztázni kell egy sokszor félreértett kérdést, hogy kit is nevezünk drag queen-nek. Szívesen használnánk magyar kifejezést, de erre a jelenségre egyelőre még nem terjedt el találó magyar megfejtés.

drag egy speciális formája a cross-dressingnek, azaz annak, amikor férfiak a másik nem ruháiban pózolnak szívesen. A drag queen tehát egy olyan férfi (nem összekeverendő a transzvesztitával) aki nagyon kihangsúlyozza női személyiségét a ruházatával. A leghíresebb drag queen az Eurovízió-győztes Conchita Wurst, aki azonban nem az első ember a Földön, aki férfiként megjelenésével és stílusával domborítja ki női énjét.

Erről tanúskodik a littlethings.com fantasztikus fotó-gyűjtése. A képsorozaton még az 1800-as évek kezdetéről is találhatunk képeket, női ruhákba bújt férfiakról. Figyelem, hiánypótló válogatás bátor, és a korukat megelőző férfiakról.

mattsko.wordpress.com

mattsko.wordpress.com

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top