+ Film

Egy negyedik díjat is kapott a Saul fia Cannes-ban

saul fia

Nemes Jeles László Saul fia című filmjében a hang kiemelkedően járult hozzá a történet elmeséléhez, írják a Vulcan-díjról indoklásában.

Zányi Tamás érdemelte ki a legjobb hangmérnöki munkáért járó Vulcain elnevezésű technikai díjat Nemes Jeles László Saul fia című filmjében a 68. cannes-i filmfesztiválon május 24-én.

Nemes Jeles László első nagyjátékfilmjét, az auschwitzi koncentrációs táborban játszódó Saul fiát a zsűri Nagydíjával tüntették ki, valamint megkapta a francia Francois Chalais-díjat és a nemzetközi kritikusok díját. A fotón Zányi Tamás hangmérnök, a Magyar Hangmérnökök Társaságának (HAES) tagja budapesti hangstúdiójában.

Zányi Tamás hangmérnök csapata bevallottan annyi munkaórát tett a Saul hangjába, amennyit eddig soha egyetlen magyar film sem kaphatott meg. Az eredmény pedig egy lenyűgöző, hollywoodi minőségű, de közép-európai érzékenységű filmhang, ami, ha kerül még olyan fesztiválra a film, ahol a hangot is díjazzák, biztosan díjat fog kapni

– írja a Cinematrix.

A Vulcan-díj 1951 óta létezik, csak akkor még technikai nagydíjnak nevezték, majd 2003-ban függetlenítették a fesztiváltól, és azóta az elismerést is később adják át Párizsban, de továbbra is kifejezetten a fesztivál filmjeinek a technikai megvalósítását díjazza a zsűri. Az elmúlt években főleg operatőröket díjaztak, de korábban a Biutiful is a hangkeverésért kapta meg ezt a díjat, és az Il Divo esetében is kiemelték a hangvilágot, és a Last Dayst a hangdesignért emelték ki.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top