+ Színház

Bemutatják, de nem zsűrizik a versenytől visszalépett társulatok produkcióit a POSZT-on

poszt

A Magyar Teátrumi Társaság azt szerette volna, hogy a versenyprogramtól visszalépett társulatok egyáltalán ne mutassák be előadásukat, a másik két tulajdonos azonban ellenezte ezt.

Bemutatják a 15. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramjából visszalépett három társulat produkcióit, a zsűri azonban nem fogja értékelni őket. A tulajdonosok – a Magyar Teátrumi Társaság (MTT), a Magyar Színházi Társaság (MSZT) és a pécsi önkormányzat – képviselői kedden tartottak egyeztetést a produkciók sorsáról.

Az Örkény István Színház, a STEREO Akt és a Szputnyik Hajózási Társaság az eredeti zsűri tagjainak kiválasztása körül kialakult vita kapcsán döntött úgy korábban, hogy a POSZT versenyprogramjába beválogatott előadásaikat játszani fogják ugyan Pécsett, de a versenyben nem vesznek részt.

Az MTT álláspontja ezzel kapcsolatban az volt, hogy csak azok az előadások vegyenek csak részt a fesztiválon, amelyek vállalják a megmérettetést, az MSZT viszont közölte, hogy ezeket a színházakat ugyanúgy várja a POSZT-ra, mint a versenybe beválogatott többi előadást, a zsűri megnézhetné és értékelhetné produkcióikat, és a színházak aztán eldönthetnék, hogyan viszonyulnak a zsűri véleményéhez.

Az Örkény István Színház két előadása és a STEREO Akt, illetve a Szputnyik Hajózási Társaság egy-egy produkciója mellett a Nemzeti Színház két előadása érkezik Budapestről, öt vidékről – Békéscsabáról, Debrecenből, Kaposvárról, Miskolcról és Szombathelyről – három pedig határon túli színházból: Újvidékről, Magyarkanizsáról és Sepsiszentgyörgyről.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top