+ Film

Sophie Marceau sem állta meg szó nélkül Nemes Jeles László filmjét

sophie marceau

Teljesen új jellegű a film, nagyon erős és nagyon más. A holokauszt témájához ebben a filmben nagyon különleges módon nyúltak hozzá. És a rendező nagyon fiatal – mondta Sophie Marceau.

A Saul fia lenyűgöző film, soha nem láttam még ilyet – mondta vasárnap este Sophie Marceau francia filmszínésznő a 68. cannes-i fesztivál zsűrijének tagja.

Nemes Jeles László első nagyjátékfilmje, az auschwitzi koncentrációs táborban játszódó Saul fia a zsűri Nagydíját kapta meg a fesztiválon.

Teljesen új jellegű a film, nagyon erős és nagyon más. A holokauszt témáját már nagyon sokszor feldolgozták, de ebben a filmben nagyon különleges módon nyúltak hozzá. És a rendező nagyon fiatal. Fontosnak tartottuk, hogy díjazzuk a fiatal tehetséget

– fogalmazott Sophie Marceau.

A zsűri sajtótájékoztatóján Xavier Dolan kanadai rendező elmondta: őt leginkább a Saul fia érintette meg a versenyfilmek közül. Jóllehet a fesztivál elején vetítették a filmet, a zsűri tagjai végig nem felejtették el, többször igen mély beszélgetések születtek a mű kapcsán – mondta a zsűritag.

Sienna Miller brit színésznőre pedig “elképesztő hatással” volt Nemes Jeles László műve. Szavai szerint sosem látott még ilyen jó filmet a holokauszt témájáról. Mint elmondta, úgy tudott meg rengeteget a holokausztról, hogy vizuálisan tulajdonképpen nem is mutattak meg direktben semmit. Ez szerinte “lélegzetelállító teljesítmény” egy elsőfilmestől, Röhrig Géza alakítása pedig sokkolta és mélyen megérintette.

 

2 hozzászólás

2 Comments

 1. Brindza András

  2015-05-25 - 12:25

  A Saul fia film készítői és színészei részére is
  Gondolom, hogy a teljes igazság — az érem másik oldala ebből a filmből is kimaradt ( ha igen, akkor manipulatív a film mondanivalója ).. (?) Az érem másik oldalát lásd:
  EGY TŐRŐL FAKAD A BOLSEVIZMUS, A NÁCIZMUS, ÉS A VÁLSÁGOKOZÓ, KÖZVESZÉLYES, PÉNZURALMI GLOBALIZMUS !
  https://www.facebook.com/notes/brindza-andr%C3%A1s/egy-t%C5%91r%C5%91l-fakad-a-bolsevizmus-a-n%C3%A1cizmus-%C3%A9s-a-v%C3%A1ls%C3%A1gokoz%C3%B3-k%C3%B6zvesz%C3%A9lyes-p%C3%A9nzuralm/512181978873916

 2. Mérleg Előd

  2015-05-25 - 12:58

  Örülök, amiért a személytelennek ható zsűrin kívül is akadt, aki pozitív kritikát fogalmazott meg egy magyar alkotásról.
  A zsűri szakmai. Alapvető elvárás tőlük a mindenoldalú hozzáértés.
  Ezért is, aki a mai világberendezkedést, és a korábbi Sztálin által ellopott, és durván kiforgatott szocializmust összemossa, és összekeveri a korábbi világégéssel, annak ismeretei nem a valóságban, hanem a bigottságában leledzenek. Szerintem.
  A világ újrafelosztását, és az ahhoz használt eszközöket alapvetően hibás, a győztesek további és szélesedő uralmával összemosni. Az egy “új” probléma, amaz pedig egy régi, máig ható gond. probléma

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top