+ Színház

Egy hónap múlva ráevezhetsz a Balatonon a Kultkikötő 180 programjára

kultkikötő

A Kultkikötő szervezői a változatosságra törekedve a legkülönfélébb műfajokból válogattak minőségi produkciókat – legyen az vígjáték, képzeletszínház, bohózat, monodráma, krimi vagy musical, modern tündérmese vagy burleszk.

Egy hónap múlva nyit az idén 10 éves KULTKIKÖTŐ. Június 26-ától két hónapon keresztül négy helyszínen működik a Balaton legsokoldalúbb rendezvénysorozata.

A szervezők a változatosságra törekedve a legkülönfélébb műfajokból válogattak minőségi produkciókat – legyen az vígjáték, képzeletszínház, bohózat, monodráma, krimi vagy musical, modern tündérmese vagy burleszk. A több mint 180 program minden korosztály képviselőit megszólítja.

KULTKIKÖTŐ-Balatonföldvár

kultkikötő

A földvári helyszínen minden este egy premier, hiszen mindig más társulat, együttes érkezik, s a maga képére formálja a szabadtéri színház színpadát. Saját előadás bemutatójával – Nagy Sándor és Nagy Viktor közreműködésével – indul a nyári évad, majd kamaraelőadások és nagyszínpadi produkciók sorozata veszi kezdetét és tart két teljes hónapon át. Legendás színművészek, sztárok és fiatal feltörekvő tehetségek lépnek színpadra. Lázár Kati Jászai Mari életét bemutató személyes hangvételű estjét, a Kripli Marit hozza el, Molnár Piroska és Jordán Tamás egy modern tündérmesében, a romance.com-ban találnak maguknak és az unokáknak párt, Csányi Sándor és Schell Judit a Ketten egyedülben fogalmazzák újra a romantikát, Gálvölgyi János, Liptai Claudia és Hernádi Judit a Vidám kísértet című komédiában e világot és a túlvilágot összekötve alkotnak szerelmi háromszöget. Szente Vajk és Nagy Sándor, elbűvölő Primadonnáknak álcázva magukat próbálnak hatalmas örökséghez jutni, míg Mikó István és társai a Csoportterápia című mjúzikelkámediben jobbik énjükhöz igyekeznek közelebb kerülni. Szabó Kimmel Tamás A folyón túl Itália című komédiában imádnivaló nagyszüleivel (Benedek Miklóssal, Lukáts Andorral, Lázár Katival és Szabó Évával) birkózik az önállóságért, a Mohácsi János rendezte Balfék szereplői pedig azért küzdenek, hogy el tudják titkolni házastársuk elől pikáns kalandjainkat.

KULTKIKÖTŐ – Balatonboglár

kultkikötő

A KULTKIKÖTŐ egyik helyszínén, a Művelődési Ház udvarában a nagyszínpadon igazán színvonalas előadásokat láthat a közönség: a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Pécsi Nemzeti Színház közös produkciója, a Bányavakság című előadás a 2014-es Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjaként aratott szakmai és közönségsikert. Udvaros Dorottya kortárs magyar szerzők szövegeiből készült Mégis szép című zenés estjének középpontjában a kérdés áll: mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek. Kern András A kellékes című monodrámában csillantja meg humorát, a L’art pour l’art Társulat pedig újabb eszement figurákkal örvendeztet meg bennünket. A kisszínpad öt héten át minden hétvégén esti mesével várja a piciket – méghozzá a gyerekszínház legjobbjaival. A KULTKIKÖTŐ másik helyszíne, a Kápolna Színpad három ingyenes koncertet kínál: autentikus flamenco est, Gerendás Péter koncertje, majd egy tarantella- és tangóest szerepel a műsorban.

KULTKIKÖTŐ – Balatonfenyves

kultkikötő

A fenyvesi KULTKIKÖTŐ programjai elsősorban a kisgyerekes családoknak szólnak számos báb- és gyerekszínházi előadással és koncerttel, de felnőtt előadások is helyet kapnak a műsorban, mint például Écsi Gyöngyi, híres felvidéki mesemondó felnőtteknek szóló meséje, a Neptun Brigád frenetikus vígjátéka Lengyel Tamással a főszerepben, valamint a Magyarországi Szerb Színház Karády Katalin életéről szóló zenés duett drámája.

Mindhárom KULTKIKÖTŐ teljes és részletes nyári programja a www.kultkikoto.hu honlapon található.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top