+ Természet

Vidékre megy a Magyar Természettudományi Múzeum

Magyar Természettudományi Múzeum

A Magyar Természettudományi Múzeum szombattól azért járja az ország településeit különleges, múzeummá átalakított kamionjával, hogy a környéken élők megismerhessék lakóhelyük természeti kincseit.

A Magyar Természettudományi Múzeum szombattól azért járja az ország településeit különleges, múzeummá átalakított kamionjával, hogy a környéken élők megismerhessék lakóhelyük természeti kincseit.

Az országjáró túra keretében tudósok és muzeológusok egy „mini múzeummá” átalakított kamion segítségével interaktív módon szeretnék bemutatni a különböző városokban lakó gyerekeknek a környezetükben élő állatokat és növényeket. A kamion szombaton indul első állomására Mosonmagyaróvárra, majd onnan Tabajd, Szombathely, Veszprém, Dévaványa, Miskolc, Gyöngyös, Vászoly, Kecskemét és Szeged után tér vissza Budapestre.

– mondta Kiss-Stefán Mónika, a múzeum sajtószóvivője az MTI-nek.

A szakemberek úgy vélik, hogy a városokban felnövő generációk egyre kevésbé érdeklődnek az őket körülvevő természet iránt és gyakran nem tudnak az ott élő növény- és állatfajok létezéséről és jelentőségéről. A városi élővilág is folyamatosan változik, vadon élő állatok és növények települnek be a lakott területekre a könnyebben megszerezhető élelemforrás vagy a kiszámíthatóbb környezet miatt. Ennek a világnak a bemutatását a múzeum fontos feladatának tartja, hiszen kutatásaik a városi környezet talajának élővilágától kezdve a panellakó denevérekig, a padláslakó nyestekig vagy éppen a gyakran allergiát okozó gyomnövényektől a kertekben pompázó dísznövényekig mindent átfognak. A múzeum szemléltető eszközökkel felszerelt kamionja azért indul országjáró túrára, hogy ez a tudás ne maradjon az intézmény falai között.

A teljes cikket a turizmusonline oldalán találod.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top