+ Képzőművészet

Muzulmán férfi meztelen nőt ábrázoló festményt vásárolt

picasso

A festményt aligha állítják ki muzulmán országban az ábrázolt meztelenség miatt. Az arab milliárdos valamelyik New York-i vagy londoni lakásában akasztja a falra az aukciós rekordot elért képet.

Arab milliárdos, Hamad bin Dzsászim bin Dzsábir ász-Száni volt katari miniszterelnök vásárolta meg lapértesülés szerint Az algíri nők – O változat című Picasso-festményt. A mű árverésen valaha is elért legmagasabb áron, 179,365 millió dollárért, csaknem 50 milliárd forintért kelt el a Christie’snél.

A New York Post meg nem nevezett szakértőkre hivatkozva azt írja, hogy a festményt aligha állítják ki valaha is a muzulmán országban az ábrázolt meztelenség miatt, még ha egy kubista műről is van szó. Az idézett szakértők azt feltételezik, hogy az arab milliárdos valamelyik New York-i vagy londoni lakásában akasztja a falra az aukciós rekordot elért képet, amit május 11-i New Yorkban vásárolt.

A katari uralkodóház vásárolta meg a világ legdrágább festményét, Paul Gauguin Nafea faa ipoipo? (Mikor házasodsz meg?) című, 1892-ben Tahitin festett képét, amely 300 millió dollárért cserélt gazdát egy magán tranzakció keretében valamikor az év elején, és néhány éve Paul Cézanne Kártyajátékosok című festményét is az annak idején rekordot jelentő 250 millió dollárért.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top