+ Ajánló

Az Őrség legszebb Virágzás napjai

őrség

Az őrségi Virágzás Napjai eseménysorozat ideje alatt több helyszínen lesznek komolyzenei koncertek, irodalmi és művészeti előadások, kiállítások és filmvetítések.

A 22. Virágzás Napjain, a minden évben pünkösdkor tartott művészeti eseménysorozaton fellép többek között Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművészek, Dresch Mihály együttese és a Zala Szimfonikus Zenekar.

A mai világban rohamosan csökken azoknak a helyeknek a száma, ahol még nincs minden elrontva. Az Őrség – természeti és szellemi kondícióit tekintve – ilyen helynek ígérkezett a Virágzás Napjai születése idején

– mondta Sülyi Péter fesztiváligazgató a rendezvényről szólva.

Ha a környezet védelméről beszélünk, úgy a természeti- és a szellemi környezetre egyaránt gondolunk. Az Őri Alapítvány létrehozásakor az alapítók úgy vélték, hogy a külső értékek védelméhez a belső értékek gyarapításán keresztül vezet az út. Ennek eszközéül választották a Virágzás Napjait 1993-ban

– mondta az alapítvány vezetője.

Különböző formációkban koncertezik a már említett Kokas Katalin – Kelemen Barnabás művész házaspár, és érkezik velük az „utánpótlás” is: tehetséges növendékeik csapata a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemről.

Más zenei műfajt képvisel a Dresch Mihály folk kvartett, és megint mást a Makámból ismert Krulik Zoltán, aki Petri György, Weöres Sándor és Sík Sándor verseire írt dalait hozza Őriszentpéterre, a Pajtaszínházba. A művészeti programok mellett hagyományosan helyet kapnak a Virágzás Napjain a gondolatkeltő, közvetlen tudástartalmat hordozó előadások is. Ezek a hallgatóság számára nyitottak, a közönség bekapcsolódhat az elmélkedésbe, együtt gondolkodhat az előadókkal.

A gyermekek számára a fesztiválon mindennap működő Iciri-piciri játszóház mellett a zalaegerszegi Griff Bábszínház tart előadást Ládafia címmel. A négynapos fesztivál pünkösd hétfő délutánján ér véget Apátistvánfalván, ahol Kelemen Barnabás Bach szóló hegedűre írt műveit játssza a Harding Szent István templomban.

22. Virágzás Napjai, 2015. május 22-25., Őrség

A teljes program a fesztivál honlaján található.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top