+ Oktatás

Bevezessék-e Magyarországon az állami tankönyv-monopóliumot?

Ötödik alkalommal mutatja be az év legjobb fiataljait a Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedő. A két legjobb vitázó részt vehet Rigában az egyhetes nemzetközi döntőben.

Egy témát kritikusan megvizsgálni, érveket és ellenérveket találni és azokat meggyőzően megfogalmazni – erre képes a Vitázik a világ ifjúsága német nyelvű vitavetélkedő legjobb négy résztvevője.

2015. május 22-én a magyarországi döntőben résztvevők a következő témában érvelnek és próbálják meggyőzni a zsűrit a retorikai képességeikről: Bevezessék-e Magyarországon az állami tankönyv-monopóliumot?

A projektben részt vevő országokban a vetélkedő csúcspontja az országos döntő. Magyarország mellett Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Oroszország, Csehország és Ukrajna vesz részt a projektben. Magyarországon ebben a tanévben 16 iskolából mintegy 450 tanuló indult a vetélkedőn.

A Vitázik a világ ifjúsága projekt közép- és kelet-európai fiatalokat ösztönöz arra, hogy aktuális társadalompolitikai kérdéseket kritikus szemmel vizsgáljanak meg. A németül folyó viták során a tanulók nemcsak megmutathatják, de fejleszthetik is németnyelv-tudásukat. A projektet 2005 óta rendezik meg nyolc országban, és már több mint 10000 tanuló vett részt a vetélkedőn.

További információkat a Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedőről ezen a linken olvashatsz magyarul.

Ezen pedig a német tudásodat tesztelheted.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top