+ Oktatás

A Corvinuson mindent megtesznek az intézmény feldarabolása ellen

Corvinus

Lapértesülés szerint a Corvinus Villányi úti ingatlanjait eladják, hogy az azért kapott pénzt is a budai Vár újjáépítésére fordítsák. A kormány cáfol.

Az egyetemi polgárok készek mindent megtenni intézményükért, ezt a BCE az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta szerdán. A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) vezetői, dékánjai és a Hallgatói Önkormányzat elnöke egybehangzóan kiálltak az egyetem egysége mellett az intézmény budai campusán szerdán tartott fórumon.

Előző nap a vs.hu írt arról, hogy információi szerint:

meg vannak számlálva a napjai a Budapesti Corvinus Egyetem budai campusának.

Úgy tudják, a kertészettudományi, élelmiszer-tudományi, tájépítészeti kart leválasztják. Egyetemi forrásaik szerint a Villányi úti ingatlanokat pedig eladják, hogy az azért kapott pénzt is a budai Vár újjáépítésére fordítsák.

Erre reagálva az egyetem először közleményt adott ki, amelyben azt írták:

semmilyen hivatalos dokumentumot nem ismernek az intézmény esetleges átalakításával összefüggésben, ezért arról nem tudnak véleményt alkotni.

A szerdai fórum után kiadott közlemény szerint a dékáni beszédek középpontjában „a budai oktatási és kutatási tevékenységek hosszú múltra visszatekintő és a jövő szempontjából felbecsülhetetlen értékei álltak”. Hangsúlyozták, hogy mindezek megőrzésére kizárólag a Budai Arborétum területén és a BCE szervezeti keretei között van reális esély.

A BCE a közleményében azt írta: bízik abban, hogy a közeljövőben meginduló tárgyalások során véleményét kifejtve, érvekkel tudja alátámasztani meggyőződését az egyetemi egység tudományos-szakmai erejéről.

A Miniszterelnökség szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint a felsőoktatás átalakításával összefüggő bármilyen döntés, vagy tervezet és a Nemzeti Hauszmann Terv finanszírozása, így a budai Vár rehabilitációja között bármilyen összefüggés lenne.

A fórumot Pavlik Lívia, az egyetem kancellárja zártkörűvé tette, írja a Nol.hu. Ez a lap szerint felesleges óvintézkedés volt, mert az egymás után felszólaló dékánok még a célozgatástól is óvakodtak. Holott igazán hálás hallgatóság gyűlt össze: lelkesedtek az időközben elindított aláírásgyűjtésért, tapsoltak, amikor a tájépítészeti kar dékánja, Szilágyi Kinga a kormány oktatáspolitikai szlogenjét idézve azt mondta:

a budai campus szétdarabolása nem sebességváltás, hanem rükverc.

A Corvinus lapértesülés szerint nem hagyja magát, és nyári mozgósításra készül, miután tudomásuk szerint akkora, a hallgatómentes nyári szünet várható információ a felsőoktatás átszervezéséről.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top