+ Zene

Az új Republic-lemez sem Cipő nélkül készült

Népzenei elemektől kezdve a punkosabb hangzáson keresztül, a mélyen ható melódiákig mindent megtalálunk itt, amit csak egy Republic albumon kereshetünk.

Keresés a weben

MAHASZ Top40-es listájának első helyén tarol a 25. jubileumát ünneplő Republic új lemeze. A ’Rajzoljunk Álmokat’ című album 12 vérbeli Republic dallal köszönti a rajongókat.

A „Rajzoljunk Álmokat” című új lemez az elmúlt 25 év szakmai múltjához hűen letisztultan és hitelesen hozza azt a hangzást, amiért a szívünkbe zártuk a zenekart.

A számokat hallgatva, szinte érezni lehet azt az alkotói közösséget, melynek tagjai már egy pillantásból is értik egymás szavát. Számukra nem kérdés, hogy a legnagyobb tiszteletadás a múlt, a barátok, a rajongók és egymás iránt az, ha folytatják azt az utat, amelyet negyed évszázada képviselnek. A lemez dalai szép lassan születtek és forrtak ki; az első a már egy éve rádiós sláger címadó szerzemény volt. A következő slágergyanús dal, az album nyitószáma, a „Sebek a szívemen”, egy népies motívumokkal is megfűszerezett fülbemászó dallam.

repp

Bódi László, Cipő két éve nincs a zenekarral, 2013 tavaszán hunyt el

A zenekar életében ez az első lemez, amely már Cipő nélkül, de mégis az ő szellemi örökségével született. A zenekar minden tagja kivette részét az alkotói folyamatból (Boros Csaba – énekes, basszusgitáros; Patai Tamás – szólógitár, vokál; Nagy László Attila – dobos; Halász Gábor – szólógitár, vokál). Sőt…, valahol a fejekben Bódi László Cipő is mindig ott volt velük.

Nem vele, de nem is nélküle születtek az új dalok

– fogalmaz Boros Csaba, a Republic énekes-frontembere, aki azt is bevallotta, hogy gondolati síkon az alkotói egység érintetlen.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top