+ Zene

Tátrai Tibor B.B. Kingre emlékezik

BB king blues

Tátrai Tibor B.B. Kinggel való találkozását mesélte el, ráadásul megmutatjuk a felvételt, amin együtt játszik a két gitáros 1997-ben.

Tátrai Tibor 1997-ben közösen zenélt B.B. Kinggel a Budapest Kongresszusi Központban. A magyar gitáros elmesélte, hogyan jött létre a közös koncert, és milyennek látta a blues mesterét.

Megszakad a szívem, ismét egy olyan ember ment el, aki egészen különleges és kivételes módon volt képes uralni a muzsikát, a színpadot és a közönséget egyaránt, úgy, ahogy egykor Jimi Hendrix tette.

B.B. King amerikai bluesgitáros, aki generációkra gyakorolt nagy hatást szívből jövő dalaival és szárnyaló gitározásával, 89 évesen hunyt el csütörtökön Las Vegasban. Tátrai Tibor így mesélt találkozásáról B.B. Kinggel:

Egy korábbi magyarországi fellépésekor az akkori menedzserem adott neki egy Tátrai Band CD-t, hogy hallgassa meg és gondolja át, ha esetleg legközelebb Budapestre jön, felengedne-e engem maga mellé a színpadra. Mint kiderült, valóban meghallgatta, és visszaüzent a menedzserével, hogy oké, mehet a dolog. Három számot játszottunk együtt, mintegy negyedórán át, jammelés volt alapvetően, az egyik az Everyday I Have the Blues volt. Előtte bekopogtam az öltözőjébe, leültetett, és megkérdeztem: drága mester, mit fogunk játszani. Elkezdett kacagni és azt mondta: mindketten bluesgitárosok vagyunk, tehát bluest. A színpadon az asz hangnál megfogta a gitárt, megkérdte, látom-e, bólintottam, erre hátrafordult, beszámolt a zenekarnak, felém fordult, és azt mondta, játssz. Nem a hivatalos programot játszotta, hanem átalakította gitárshow-vá, négyen játszottunk egyszerre. Ilyen sármos, jó humorú idős úriemberrel az ember nagyon ritkán találkozik. Az életben is olyan volt, mint a színpadon”.

A koncertről videó is készült:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top