+ Zene

Obama: félelmetes blues session lesz ma este a mennyországban

A blues elvesztette királyát és Amerika elvesztett egy legendát – hangzott a 89 évesen Los Angelesben elhunyt bluesgitárosról szóló elnöki megemlékezés.

Ma este félelmetes blues session lesz a mennyországban – írta Barack Obama amerikai elnök a B.B. King halála alkalmából kiadott közleményében.

A blues elvesztette királyát és Amerika elvesztett egy legendát

– hangzott a 89 évesen Los Angelesben elhunyt bluesgitárosról szóló elnöki megemlékezés.

A közlemény megemlékezett arról, hogy B.B. King, aki egy részes arató gyermekeként született Mississippiben és a Tennessee állambeli Memphisben nőtt fel,

nagykövetté vált, aki bevezette teljességgel amerikai zenéjét az országba és a világba.

Obama szerint senki sem ihlette meg annyira az utána felnövekvő művészeket, mint B.B. King és senki sem tett többet a gospel és a blues elterjedéséért.

Obama felidézte, hogy három éve a feleségével együtt egy blueskoncert házigazdája volt a Fehér Házban, ahol – noha erre korábban nem számított – rábeszélték, hogy együtt énekelje el B.B. Kinggel a Sweet Home Chicago néhány sorát.

Ilyen volt zenéjének hatása és az most is ilyen. Bennragad az ember fejében, mozgásba hozza és olyan dolgokra készteti, amilyeneket talán nem kellene megtennie – de mindig boldog lesz, hogy megtette

– írta az elnök.

B.B King elment ugyan, de ez az izgalom örökre velünk marad. És ma este félelmetes blues session lesz a mennyországban

– zárta sorait Barack Obama.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top