+ Film

Így lesz az egyéjszakás kalandból velőtrázó horror!

Valami követ

Június 25-én kerül a magyar mozikba az elmúlt évek egyik legjobb horrorfilmje, a Valami követ. A tavalyi cannes-i filmfesztivál Kritikusok Hete szekciójában bemutatott alkotás hatalmas kritikai és közönségsikert aratott világszerte.

A Vertigo Média forgalmazásában június 25-én kerül a magyar mozikba az elmúlt évek egyik legjobb horrorfilmje, a Valami követ. A tavalyi cannes-i filmfesztivál Kritikusok Hete szekciójában bemutatott alkotás hatalmas kritikai és közönségsikert aratott világszerte.

Tavaly a világ legrangosabb filmes seregszemléjén, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Kritikusok Hete szekciójában mutatták be David Robert Mitchell amerikai függetlenfilmes horrorfilmjét, a Valami követet. Az alkotás Cannes után előbb bejárta a világ filmfesztiváljait, vetítették többek között Karlovy Varyban, Szarajevóban és Busanban is, majd sikertörténete a moziforgalmazásban is folytatódott. Amerikában az erős kritikai fogadtatás és szájhagyomány révén hosszú hetekig szerepelt a mozik műsorán, és alacsony költségvetése (2 millió dollárt) ellenére több mint 14 millió dollár bevételt ért el. Az USA-n kívül a top10-ben nyitott Nagy-Britanniában, Belgiumban, Hollandiában, Csehországban, és Horvátországban, valamint a műfaj iránt igen kényes Dél-Koreában is.

A Valami követ a hetvenes-nyolcvanas évek horror-stílusát és -hangulatát, mások mellett John Carpenter munkásságát megidézve egészen rendkívüli rémületet tartogat a nézők számára. A kritikusok egyöntetű véleménye szerint azt elmúlt évek legjobb horrorfilmje, ami garantáltan elégedettséggel tölti el a horror-rajongókat. A történetben egy fiatal lányt egy egyéjszakás kalandot követően elkezdik követni. Bármit tesz, valami mindig feltűnik és fenyegetően közelít felé. Barátai segítségével próbálja túlélni a rémületet.

A Valami követ magyar forgalmazója a Vertigo Média, a horrorfilm június 25-én kerül országosan a mozikba.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top