+ Színház

Vidnyánszky Tóth Ilonát rendez a forradalom 60. évfordulójára

Hat nagyszínpadi és három stúdió-előadással, valamint egy szabadtéri produkcióval várja a nézőket a jövő évadban a budapesti Nemzeti Színház,

A Nemzetiben Bozsik Yvette, Alexander Morfov, Anatolij Vasziljev, David Doiasvili, Galambos Péter, Sardar Tagirovsky és Zsótér Sándor is rendezni fog.

Vidnyánszky Attila igazgató a teátrum csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az idei évad eredményeit ismertetve kiemelte: minden színpaduk előadásszámát és nézőszámát növelték. Míg a tavalyi évadban mintegy 89 ezer nézője volt a színháznak, idén ez a szám várhatóan 111 ezer fölé emelkedik. Az előadások száma 340-ről 414-re nőtt.

Törőcsik Mari 80. születésnapján, november 23-án mutatják be a főszereplésével készülő, Az öreg és a tenger című produkciót. Mint Törőcsik Mari a sajtótájékoztatón elmondta, Ernest Hemingway Az öreg halász és a tenger című műve alapján készítenek előadást Anatolij Vasziljevvel (nyitóképünkön a két művész).

Én a Vasziljevvel fejjel is a falnak megyek. De az imádott rendezőm megteszi velem, hogy halálra dolgoztat több héten keresztül, hogy ünnepeljem magam a 80. születésnapomon

– fogalmazott a színésznő.

Szindbád címmel Krúdy Gyula regénye alapján születő produkciót mutatnak be december 18-án Vidnyánszky Attila rendezésében. Az előadásban játszó Udvaros Dorottya elmondta: ugyan régen látta a filmet, de Latinovits Zoltán és Dayka Margit – Szindbád és Majmunka – jelenete mély nyomot hagyott benne. Az előadás azonban nem a film történetét követi, hanem a regény alapján készül, saját történetüket keresik meg – mutatott rá a színésznő.

Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című művét 2016. március 11-én mutatja be a színház, szintén Vidnyánszky Attila rendezésében, aki elárulta, hogy a műnek erős zenei alapja lesz.

Úgy éreztem, megérett a társulat arra, hogy elindítsuk három nagy művünk sorozatát: a Csongor és Tündével kezdünk a következő évadban, azután Az ember tragédiáját visszük színpadra, végül, az igazgatói ciklusom végén, a Bánk bánt

– mondta, hangsúlyozva: a Nemzeti Színház repertoárjában ezeknek a műveknek meg kell jelenniük.

tóth

Tóth Ilona 56-os medika megítélése vitatott, s vélhetően az lesz a Nemzeti-előadás után is

Külső helyszínen, a Memento Parkban (Szoborpark) adják elő Szilágyi Andor Tóth Ilona című darabját Vidnyánszky Attila rendezésében. Az 1956-os forradalom 60. évfordulójára készülő előadást 2016. június 16-án mutatják be, 2016. október 23-án pedig a színház épületében is láthatja majd a közönség.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top