+ Zene

Válogatott vízilabdások zenélnek a kiddo zenekarban

Van köztük egykori utánpótlás válogatott vízilabdázó, kliprendező és jazzszaxofonos is. A sub pop banda legközelebb az A38 tetőteraszán lép fel.

A kiddo zenekar tagjai a civil életben széles spektrumot lefedve tevékenykednek, s igyekeznek egyensúlyt teremteni a munkájuk és a zenélés között. Az együttes nemrég készített egy rendhagyó videoklipet második, kiddo2 EP-jükön szereplő számukhoz, a „Nem hiszem”-hez. Május 27-én az A38 Hajón koncerteznek.

A két alapító tag, Persely Tamás és Rátkai Márton életében rengeteg párhuzam található: mindketten hosszú ideig vízilabdáztak, s versenyszerűen űzték ezt a sportot, jelenleg pedig civil foglalkozásukat tekintve a reklámszakmában találták meg számításaikat.

Édesapám válogatott vízilabdázó volt, a mai napig edzősködik, így valahol egyértelmű volt, hogy én is ezt a sportot fogom majd választani. Tizennégy éves voltam, amikor felköltöztünk Budapestre, ekkor kerültem a BVSC-hez, ahol az utánpótlás éveimet töltöttem, és utánpótlás válogatott is voltam. Innen aztán egyenes út vezetett később a Fradihoz, majd mielőtt befejeztem volna a pályafutásomat, két évet még Hollandiában töltöttem. Többek között 2004-ben Ifi EB ezüstöt szereztem, illetve 2007-ben Bangkokban Universiade bronzzal is jutalmaztak a sportolói időszak alatt

– árulta el a zenekar frontembere.

kiddo2_foto2_2

Tomi már ekkor is aktívan foglalkozott zenéléssel, a kiddo dalok nagy része ebből az időszakból származik. Hollandia után jött a döntés, hogy ő főként ezzel szeretne foglalkozni, mivel ebben tud a leginkább kiteljesedni. Rátkai Márton billentyűssel tulajdonképpen egymás mellett nőttek fel, s olyan mostani válogatott sportolókkal játszottak együtt, mint Nagy Viktor vagy Hárai Balázs. Civilben jelenleg mindketten a reklámszakmában dolgoznak: Tomi reklámszövegíróként, Marci pedig social media team leader.

A zenekar a kiddo2 kislemezen található Nem hiszem című dalukhoz forgatott egy letisztult, ugyanakkor felkavaró látványvilágú klipet, melyet a basszusgitáros, Kőrösi Gergely „Köge” rendezett, aki több nagyobb bandával dolgozott már együtt (Turbo, The Carbonfools, Junkies stb.), s itt art directorként is funkcionál.

A Nem hiszem a korszakváltáshoz hűen a továbblépés témájával foglalkozik, amit egy szakítás példáján keresztül mutat be. Ezt szerettük volna letisztult, és mindenki számára egyértelmű formában megmutatni. Így jutottunk el a visszafelé síró lány klipötlethez. A célunk az volt, hogy a folyamatosan építkező szám végére mind képileg, mind zeneileg megérkezzünk ahhoz a feloldozáshoz, amit a továbblépés adhat

– mondta Tomi.

A sub pop banda negyedik tagja, Magda Zsolt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzszaxofon szakos hallgatója, így a dob mellett ezt a hangszert is kiválóan használja. Az együttes sikerességét egyébként az is jelzi, hogy Hozzátok el! című daluk – melynek klipjében Janicsák Veca, illetve a Junkies frontembere, Szekeres András is feltűnik – az Index által indított A Szám 2015-ös versenyében a legjobbak közé került be.

A kiddo legközelebb május 27-én az A38 Hajó Tetőteraszán lép fel.

A zenekartól dalrészleteket ezen a linken hallhatsz, és a Facebook-on is követheted a történetüket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top