+ Film

Itt az ország egyik legnagyobb, ingyenes kulturális fesztiváljának a programja

Egy város, 5 nap, 10 helyszín, 39 program, 507 fellépő Harcsa Veronikától ef Zámbó Istvánig: május 6-ától 10-éig vár minden korosztályt a Budaörs Fesztivál.

Tizennyolcadik alkalommal rendezi meg Budaörs városa az ország egyik legnagyobb ingyenes kulturális seregszemléjét, az egyre többeket vonzó, hagyományos Budaörs Fesztivált. Egy város, 5 nap, 10 helyszín, 39 program, 507 fellépő: május 6-ától 10-éig gazdag, színvonalas programkínálattal vár minden korosztályt, és a legkülönfélébb stílusok kedvelőit a Budaörs Fesztivál. 

bu

Hangulatkép 2012-ből

Mitől különleges a Budaörs Fesztivál? Egyrészt attól, hogy tavasszal, a nyári fesztiválkavalkád előtt tartják egy békés, nyugodt, zöld, mégis városi környezetben. Egy kellemes tavaszi sétával egybekötve kiállításokat, filmeket, koncerteket, kézműves bemutatókat, felolvasásokat és színházi bemutatókat egyaránt láthatunk és hallhatunk a Budaörs Fesztiválon. A rendezvény helyszíneit és programjait úgy válogatták össze a szervezők, hogy a családoknak, gyerekeknek is ideális legyen.

A gazdag programkínálatot jelzi, hogy a paletta az Ivan & the Parazoltól a szimfonikus koncertig, a bábozástól a slam poetry-ig, avagy – bármilyen meglepően hangzik – Kocsis Zoltántól Szabó Benedekig tart.

A Budaörs Fesztiválon egyszerre jelennek meg igényes gyermekprogramok, képzőművészet, kézműves vásár, népzene, világzene, komoly- és a könnyűzene, valamint a színházi, táncművészeti előadások.

A szombati egész napos utcabál előtt és után Muzsikáló terek címmel akusztikus koncerteket is hallhatunk Budaörs legszebb terein, a régi postaépületben pedig slam poetrytől Cseh Tamás-emlékesten át különböző koncerteknek lehetünk részesei – ebben a különleges térben lesz látható ef Zámbó István és Bodnár Gábor kiállítása is. A “Kultutcában” az ország legjobb utcaszínházi előadásai mellett Budaörs nemzetiségi kultúrájával is megismerkedhetnek a látogatók. A Színházak utcája és a Vurstli utca pompás színfoltnak ígérkezik a szabadtéri napon. A fesztivál zárásaként hangzik el a VIVART Budaörsi Sinfonietta Händel: Messiás-előadása a Városi Sportcsarnokban, Fodor Ildikó, Kun Ágnes Anna, Pataki Potyók Dániel, Kovács István szólisták közreműködésével, Török Géza Liszt-díjas karmester vezényletével.

A Budaörs Fesztivál egy laza, kellemes tavaszi összművészeti, közösségi programsorozatot kínál minden budaörsi és nem budaörsi látogatónak: komolyan könnyű!

A részletes program itt.

A tavalyi fesztivál mazsorettjei pedig:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top