+ Képzőművészet

Embernagyságú matrjoskababák között él a kis Hanna

Húsz megkímélt Barbie babámat, kiegészítőkkel kétszáz matrjoskára cserélném. Na ilyen hirdetést nem adott föl Hanna, csak a szüleit fűzte meg a kollekció-cseréhez

A kaposvári Klencsár Hanna hét éves koráig átlagos lány volt a Barbie-faktort illetően, a hajzuhatagos babákat gyűjtötte. Aztán egy évvel ezelőtt a család egy lengyelországi matrjoskájával kezdett játszani otthon, tekergette-nyitogatta-rakogatta. A vége – vagy inkább a jelen állapota – a szenvedélynek egy kétszáz darabos gyűjtemény lett.

10929969_916217271735341_6728404357754980576_n

Kedvencünk a muszlim és sejk. Egyszer talán Bat Mant is sikerül gyártani…

A Sonline cikkéből kiderül, Hanna nagy félti a babáit, így egyelőre várat magára a kiállítás, amit egyszer talán iskolájában tart majd. Addig gyűlnek a jellegzetesen orosz babák, amikben egykor a vodkát csempészték a kontinensnyi országban. Amekkora példányai a kaposvári kislánynak vannak, nos, azoktól gyomorgörcsöt kapna egy átlagos orosz jövedéki nyomozó.

Hanna édesapja, Klencsár Gábor fotós, függetlenfilmes, költő, performansz-művész e cikkben nem szerepelt ugyan, de az ő halvány kötődése ismert Oroszföldhöz. Szamojéd pacsirták néven énekelt underground zenekarban harminc évvel ezelőtt, amit a legendás Éhező Apácák és az Éneklő Akadémia formáció követett.

A kis Hanna matrjoska-gyűjtési lázát azonban mindez kétségkívül nem magyarázza. De egy izgalmas gyűjtőszenvedélyen nincs is mit magyarázni. Csak szépen át kell adni a nappalit a kislánynak…

253731_matrjoska-baba1

Klencsár Hanna egy év alatt gyűjtött kétszáz matrjoskát

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top