+ Film

Kanadai fesztiválon indulhat a Tasnádi-regényből készült tévéfilm

Tasnádi István ifjúsági regénye 2012 tavaszán jelent meg a Pagony Kiadónál. 2013-ban elnyerte az YBBY „Év Gyerekkönyve” díját.

 

A kőmajmok háza című filmet beválogatták a BANFF World Media Festival ifjúsági játékfilm kategóriájának hat nomináltja közé. A kanadai BANFF az amerikai kontinensen az Emmy után az egyik legrangosabb televíziós fesztivál, így már a nomináció önmagában is elismerés.

Tasnádi István ifjúsági regénye 2012 tavaszán jelent meg a Pagony Kiadónál. 2013-ban elnyerte az YBBY „Év Gyerekkönyve” díját. 2014-ben Fonyó Gergely rendezésében (Made in Hungaria, Matula kalandpark, Hacktion, Társas játék…), a Megafilm készített belőle tv-filmet, amelyet 2014 december 26-án, karácsonykor mutatott be az MTVA.

A történet két tízéves srácról szól. Ugyanabban a házban, de két idősíkon, 1982-ben és harminc évvel később, a mában játszódik. A mai gyerek apa nélkül nő fel, és ez a hiány beteggé teszi. A nyári szünetben felbukkan egy furcsa lány, aki elképesztő történeteket ad elő Kornélnak a ház lakóiról, és titokzatos múltjáról. Iza egész kis mágikus univerzumot költ, amiben mindennek és mindenkinek csodálatos tulajdonságai és képességei vannak. A fiú és a lány közös nyomozásba kezd, aminek tétje, hogy megtalálják-e a gonosz Árnyékrablók (Peritonok) által elrabolt egykori Garabonciást, az apát. Közben párhuzamosan látjuk a harminc évvel ezelőtti történetet, amelynek főhőse, Gyuri, a mindig nyughatatlan, vásott kiskamasz folyamatosan olyan belső határátlépéseken megy át, amelyek megelőlegezik a későbbi zaklatott, önpusztító felnőtt életét… A két szál a mában összefonódik.

A tv-filmes fesztivál 2015 június 7-10. között kerül megrendezésre a Fairmont Banff Springs-ben, Kanadában. A verseny-kategóriák díjátadója június 8-án, a Grand Prix (az év legjobb filmje) díjátadója pedig június 9-én lesz.

Főszereplők:

Gubás Gabi, Csányi Sándor, Lázár Kati, Jordán Adél, Koltai Róbert, Molnár Piroska, Haumann Máté, Haumann Péter, Egri Bálint, Bánovits Vivianne, Andai Kati és a gyerekek: Járja Erik, Hajdu Virág, Fazakas Bendegúz, Varga Zétény, Sahin Tóth Marci, Weiler Márk

Alkotók:

Fonyó Gergely (rendező), Tasnádi István (író), Csukás Sándor (operatőr), Monori András (zeneszerző), Lódi Csaba (látványtervező), Hóka Zsóka (jelmeztervező), Kálomista Gábor (producer)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top