+ Film

Így ne csinálj hazafias klipet soha!

Ismeritek dr. Elizabeth Kübler-Ross elméletét, milyen stációkat él át az ember a halál tudatosulásával? Akartok ilyet élményt a Nagy Orosz Pataky Attilától?

Oleg Gazmanov „Előre, Oroszország!” című videóklipjét kiberbűnözők távolították el a legnagyobb videómegosztóról, de most újra látható, adta hírül a You Tube-on maga a nagy Oleg Gazmanov. Azt most ne firtassuk, kicsoda is Oleg Gazmanov, biztos valami eurovíziós dalfesztivált nyert egyszer. Vagy nyerni fog, hiszen vele van Sztálin, a pátriárka meg Putyin, és az több mint elég. A művész Wikipédia-oldala nagy meglepetést nem okoz, az első képen a jó Oleg Mihajlovics egyenesen Vlagyimir Vlagyimiroviccsal kvaterkázik a popról.

Oroszország akár jó hely is lehet, ne ítéljünk ebből a klipből. Hiszen gondoljunk csak bele, mit éreznénk akkor, ha valaki egy örökzöld Kozsó-nóta alapján ítélne meg bennünket. Oláh Ibolyát csak azért nem mondom, mert ő tényleg énekelt egy országról, amihez köze van sok, az sem volt egyszerű műfaj, de abban a klipben legalább nem jelent meg a vonatkozó kormányfő.

Már akkor kiderült, hogy egy új himnuszra legkevesebb az igény hiányzik. Ehhez egység sem fér.

Gazmanov-putin

Oleg Mihajlovics egyenesen Vlagyimir Vlagyimiroviccsal kvaterkázik

De vissza Gazmanovhoz! A minden bizonnyal híres művész klipjét egészen biztosan a helyi országimázs központ fizette, hiszen magától az ember nem masíroztatja bele a teljes Orosz Vörös Hadsereget a videójába, és a politikai arcképcsarnokot is hanyagolja Sztálintól Putyinig. Ennyi tankkal háborút lehetne nyerni vagy udvari dalversenyt. Viszont legalább csodálatos esztétikai élmény, ahogy az énekes fejéből kilövell egy század MIG vadászgép.

Komolyan? Na ne! Ez vicc? Menjél a búsba! – Az említett svájci pszichiáter jutott az eszembe, és az emlélete a halálközeli élmény fogadtatásáról. És ezzel Oroszországot a sok csodájával még nagyon szeretjük, a hazafiság műélményét továbbra is elképzelhetőnek tartjuk.

A hackerek viszont nem normálisak, ez a államhazafias imázsvideó nagyon kell nekünk. Nézzük sokáig! Segíteni fog sok mindenben, például hogy soha ne lássunk aranykalászt lengető magyar változatot.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top