+ Zene

Magyarországon lép fel az év művésze

Brahms

Május ötödikén lép fel a német művész Budapesten, aki az egyik legrangosabb komolyzenei hanglemez-szaklaptól megkapta a Gramophone-díjat.

Május ötödikén lép fel a német művész Budapesten, aki az egyik legrangosabb komolyzenei hanglemez-szaklaptól megkapta a Gramophone-díjat.

Ebben a műben tényleg minden benne van. Fontosak a technikai megoldások is, mert igazán hegedűszerű, vagyis igen jól játszható. Én akkor élvezem igazán, amikor egy gondolkodó karmester és egy gondolkodó zenekar a partnerem, mert rengeteg ötlet, érzelem, titok bújik meg a darabban.

– nyilatkozta a Bartók Rádiónak Julia Fischer hegedűművész, aki május ötödikén, a Jurij Tyemirkanov által vezényelt Szentpétervári Filharmonikus Zenekarral adja elő Brahms D-dúr hegedűversenyét a Művészetek Palotájában.

Továbbá elmondta, hogy Brahms darabját is azért játssza másképp, mint „szokás”, mert régóta dolgozik rajta.

Huszonöt évesen adtam elő először, és azóta sok mindent másképp gondolok, de igenis van olyan, amire már akkor rájöttem, és csak finomítottam rajta.

– indokolja.

A müncheni születésű muzsikus a világ legnagyobb karmestereivel és zenekaraival dolgozik együtt rendszeresen. Játszott már a New York-i Filharmonikusokkal is Lorin Maazel vezényletével, a Szentpétervári Filharmonikus Zenekarral pedig legutóbb 2014 februárjában lépett fel a Carnegie Hallban. A május 5-i koncerten előadandó Brahms-remekből pedig 2007-ben készített lemezt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top