+ Zene

Dallopással vádolják a Led Zeppelin tagjait

Led Zeppelin

A még három élő Led Zeppelin tagnak bíróság elég kell állniuk az 1971-es Stairway to Heaven című daluk miatt. A gitártémát állítólag egy 1969-es Spirit számból nyúlták.

A még három élő Led Zeppelin tagnak bíróság elég kell állniuk az 1971-es Stairway to Heaven című daluk miatt. A gitártémát állítólag egy 1969-es Spirit számból nyúlták.

A Spirit nevű zenekar vezetője, Randy California szerint a dal lopás volt a Led Zeppelin részéről, amellyel dollármilliókat kerestek, soha nem köszönték meg, és fizetni sem akartak. Élete fájdalmas pontjának nevezte ezt az ügyet, és azt remélte, egyszer felébred a Led Zeppelin tagokban a lelkiismeret, de Randy California ezt már nem érhette meg. 1997-ben a tengerbe fulladt, miközben 12 éves fiát próbálta menteni.

A Led Zeppelin képtelenségnek nevezte, és visszautasította a vádakat. Eddig több sikertelen perrel próbálkoztak ellenük, az örökösök azonban most újabb támadást indítottak. Az Amerikai Egyesült Államokban nyújtottak be keresetet, hogy a dal szerzőjeként ismerjék el Randy Californiát, a Spirit alapítóját.

A teljes cikket a híradó.hu-n olvashatod el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top